Terug in Nalerigu

Project update van 29 maart 2023


Verrassend veel verantwoordelijkheid!

Het bezoek aan Nalerigu om te zien hoe de gebouwde school er nu bij staat, was een welkome verrassing! De school ziet er goed onderhouden uit en er wordt goed gebruik van gemaakt!
In de complete school zijn nu 11 leerkrachten werkzaam (5 mannen en 6 vrouwen) en sinds 2021 is de school ook aangesloten op het voedsel programma van de overheid. Dit betekent in het kort dat er voor elke klas een leerkracht staat en dat alle kinderen elke dag op school een gezonde warme maaltijd krijgen. Met name de deelname aan het voedselprogramma heeft een heel positief effect gehad op de school. Er gaan nu ruim een derde meer kinderen naar school. Sommige van die kinderen gingen voorheen niet naar school, anderen kiezen voor deze school door de beschikbaarheid van het voedselprogramma.

Een andere hele mooie ontwikkeling is ook dat de school nu een actieve bijdrage levert aan de opleiding van nieuwe leerkrachten. Tot wel 25 stagiaires werken nu mee op deze school om in het kader van hun opleiding ervaring op te doen in het werkveld. Het schoolhoofd, mevrouw Adjua Konlan, vertelt: "Zonder de komst van de groep in 2019 hadden we de ontwikkeling die we door hebben gemaakt nooit kunnen realiseren. Nog niet alles is perfect, we missen nog schoolbankjes, maar we zijn ontzettend blij met en trots op het gebouw! It has been a dream come true!"