De lerarenwoningen in Sumniboma nr. 2 staan er prachtig bij!

Project update van 11 maart 2020 door Cor Bakker, Wouter Puppels, Stephen Abarika en Ton Keesmaat


Twee broers zijn nu leerkracht in Sumniboma nr. 2, lees hun verhaal hier!

De leraren woningen in Sumniboma nr. 2 zijn inmiddels allemaal in gebruik. Twee broers uit Bumpurugu vertellen hun verhaal. Adam en Idresso wonen sinds het najaar van 2019 in Sumniboma. Zij zijn niet alleen verhuisd, Adam heeft namelijk zijn vrouw en kind ook mee genomen naar Sumniboma! Beide broers zijn heel blij dat ze de mogelijkheid hebben om nu als buurmannen in Sumniboma te wonen. Naast dat het hen veel tijd en reiskosten bespaard geven ze aan dat de woningen boven verwachting goed bevallen.
Door in het dorp zelf te wonen en veel meer contact te hebben met de ouders van de naar school gaande kinderen zien ze dat de kinderen met veel grotere regelmaat naar school toe komen. Als een kind afwezig is, is het voor Adam en Idressu nu veel makkelijk om bij de ouders op bezoek te gaan en in gesprek te gaan over de absentie van hun kind. Dit heeft als resultaat dat ouders zich veel meer bewust zijn van het belang hun kinderen naar school te sturen met als gevolg dus vollere klassen!

Daarnaast is het goed te noemen dat de overheid verder is gegaan met het afbouwen van de school. Het dak van de school zit er nu op en de stucwerkzaamheden zijn gepland voor de maanden maart en april. De verwachting is dat de school tegen de zomer echt klaar is, wat betekent dat aan de randvoorwaarden voor goed onderwijs is voldaan in Sumniboma nr 2.

Prachtige resultaten na een mooi project!