Het gaat goed in Madosa

Project update van 22 mei 2019 door Mussa Nyirenda


SchooltuinPomp, voorziet iedereen in de omgeving van waterSchoolterreinAangeplante boompjes tegen erosieDe kerk van binnenSchoolterreinNieuwe kerkNieuwe keuken

Nieuwe foto's en bevindingen uit Madosa waar World Servants in 2013 klaslokalen en een lerarenwoning heeft gebouwd.

Het leerlingen aantal groeit nog steeds, de groei is niet zo groot als twee jaar geleden, maar dat is ook bijna onmogelijk. Daarnaast zijn er ook meer leraren waardoor de leerlingen nog beter les kunnen krijgen.

De impact van de groep is nog steeds zichtbaar. De gemeenschap van Madosa heeft, geïnspireerd door de samenwerking die zij zagen bij de groep, zelf hard gewerkt aan een nog betere school. Zo hebben zij zelf nog een kantoor voor het hoofd van de school, een nieuwe keuken en een kerk gebouwd. De gemeenschap neemt het onderhoud van de door World Servants gebouwde klaslokalen zeer serieus, zo is een kapotte dakplaat vervangen en is de vloer gerepareerd. De klaslokalen zijn dan ook in goede staat.

Daarnaast wordt er nog steeds hard gewerkt in de schooltuin. De tuin levert inmiddels zoveel op dat er genoeg oogst is voor het hele voedingsprogramma. Kinderen leren in de schooltuin ook hoe zij zelf mais en soja kunnen verbouwen. Om er zeker van te zijn dat de goede grond niet wegspoelt zijn bomen geplant.