Een (letterlijk) bliksem bezoek aan Kamatimba

Project update van 28 februari 2023 door Kim van der Molen en Anne Veenstra


Vandaag tijdens onze setup reis door Malawi hebben we een korte tussenstop gemaakt in Kamatimba. Vanwege het slechte weer dat op komst was konden we helaas niet lang blijven.

In 2019 heeft WS hier twee lerarenwoningen gebouwd. Eerder in 2013 is hier een schoolgebouw met twee klaslokalen gebouwd. Het schoolgebouw wordt goed gebruikt en ziet er netjes uit. De dakplaten beginnen echter wel wat te roesten. De community is bang dat deze op termijn gaat lekken. Onze partnerorganisatie CCAP heeft beloofd hen hierbij te helpen. Wat betreft de lerarenwoningen zien deze er super netjes uit. Beide zijn in gebruik door de hoofdmeester en plaatsvervangend hoofdmeester van de school.
Momenteel heeft de school 7 getrainde leraren en er gaan momenteel 582 leerlingen naar deze school.

De gemeenschap geeft aan dat ze super trots zijn op hun school. Ze hebben 8 groepen, dit hadden ze zonder de hulp van World Servants nooit gered. Momenteel worden er rondom de school bomen geplant om de gebouwen te beschermen tegen de regen en harde wind. Sinds afgelopen jaar bied de school ook mogelijkheid voor kinderen om te overnachten op de school. Dit is voor de leerlingen die van ver moeten komen. Momenteel maken hier zo'n 25 kinderen gebruik van.

Jullie komst heeft veel voor de gemeenschap betekend. Een van de leiders uit het dorp Jobe Gere vertelde zelfs dat zijn geloof door de groep is veranderd en versterkt. Tijdens het project werd een kerkdienst georganiseerd met verschillende kerken, dit was voor hem echt een eye opener. Hij heeft geleerd over kerkmuren heen te kijken.

Ook heeft de gemeenschap nu twee metselaars die het metselen tijdens het project hebben geleerd. Een mooie ontwikkeling want deze twee mannen kunnen nu hun gezin onderhouden doordat ze regelmatig worden gevraagd om woningen in het dorp te metselen.

De community is jullie nog lang niet vergeten en ze kijken terug op een zeer geslaagd World Servants project.