Avontuur in de bergen

Project update van 13 mei 2020 door Henri Plas, Kees de Jongh, Jacob Boonstra en Mussa Nyirenda


Chitunda is een prachtig dorp in een bergachtig gebied dat zich leent voor mensen die houden van avontuur.

Om bij de school te komen zal je over steile en hobbelige wegen moeten rijden. Maar als je een keer in Chitunda bent dan is het zeker de moeite waard. Binnen het gebied van de school zie je veel enthousiaste en gemotiveerde kinderen. Deze kinderen verdienen natuurlijk beter gebouwen zodat ze goed onderwijs kunnen krijgen.

Doordat de school tussen de bergen staat krijg je als je daar bent meteen het gevoel dat je in een afgesloten gebied bent. Aan de ene kant van de school heb je een prachtig uitzicht omdat je heel ver van de berg af kunt kijken. Aan de andere kant van de school zie je een prachtige rotsachtige berg waar deze school ook naar is vernoemd.

De school heeft dringende behoefte aan goede klaslokalen. Een deel van de huidige klaslokalen zijn gebouwd om tijdelijk te kunnen gebruiken en deze zullen moeten worden opgeknapt/vervangen door kwalitatief goede lokalen die jaren kunnen blijven staan. Daarnaast worden nu twee kerkgebouwen in de omgeving gebruikt als klaslokaal. Bouw jij mee aan betere leeromstandigheden voor leerlingen in Chitunda?