Zo kun je het kantoor van de hoofdmeester ook gebruiken...

Project update van 27 februari 2023 door Kim van der Molen en Anne Veenstra


Het schoolgebouw ziet er netjes uit en wordt goed gebruikt. In het gebouw krijgen momenteel 142 leerlingen les!

Het schoolgebouw dat door World Servants in 2013 is volop in gebruik. Momenteel wordt het gebouw gebruikt door 3 klassen, met in totaal 142 leerlingen! De twee grote klaslokalen worden gebruikt voor groepen 1 en 4. De school kampt met ruimte gebruik waardoor groep 2 momenteel les krijgt in het kantoor van de headteacher.

Het gebouw ziet er na bijna 10 jaar nog netjes uit. Door een hagelbui afgelopen jaar zijn alleen de transparante golfplaten in het dak beschadigd waardoor er water naar binnen lekt. Gelukkig had onze partner CCAP nog een paar golfplaten op voorraad, deze hebben we twee dagen later al kunnen afleveren. In totaal heeft de school nu 5 klaslokalen en 8 groepen. Groepen 3 en 5 krijgen daarom tijdens het regen seizoen les in de kerk, in het droge seizoen gebeurt dit gewoon onder een boom. In totaal gaan er momenteel 335 leerlingen naar deze school.

De gemeenschap heeft afgelopen jaren ook niet stil gezeten. Ze zijn volop bezig met het bouwen van lerarenwoningen. De lokale bevolking geeft aan dat de kwaliteit van het onderwijs verbetert is sinds de komst van World Servants. Zo is de school nu een examen faciliteit geworden en zijn er de afgelopen 3 jaar 15 leerlingen doorgestroomd naar het secondaire onderwijs.

De gemeenschap is de World Servants groep nog niet vergeten. Ze vonden het erg bijzonder hoe mannen en vrouwen samenwerkten op de bouw. Ze gaven ook aan dat ze het erg leuk vonden om te zingen en dansen met de groep, pannenkoeken te bakken en te voetballen.

De uitdagingen in Malawi blijven groot, zo ook op deze school in Kaviwale. Met 8 groepen en slechts 5 klaslokalen is de wens naar een extra schoolgebouw groot. Daarom hebben we tijdens dit bezoek ook meteen gekeken of we nog een keer een project in Kaviwale kunnen doen. Grote kans dat we binnen nu en twee jaar terug gaan naar Kaviwale.