Het gaat goed in Mazanga

Project update van 22 mei 2019


Lerarenwoning in aanbouwGerenoveerde lerarenwoningMooie herinnering aan de groepKun jij je naam nog terug vinden?Klaslokalen gebouwd door WSLaatste werkzaamheden in de klaslokalenLucia en Robert herinneren zich de groep nog goed

Nieuwe foto's en bevindingen uit Mazanga waar World Servants in 2015 klaslokalen en een lerarenwoning heeft gebouwd.

De gemeenschap kijkt met veel plezier terug op groep. Het samen zingen, dansen, spelen en werken heeft veel indruk op hen achter gelaten. Vooral de teamspirit en liefde vanuit de groep heeft de gemeenschap diep geraakt. Ook heeft de groep laten zien dat je als mannen en vrouwen even hard kunt werken, de groep is daarin echt een voorbeeld geweest. De leraren gaven ook aan dat zij nog steeds bepaalde onderdelen van het kinderwerk gebruiken in hun lessen, bijvoorbeeld de manier van bijbelvertelling.

De gemeenschap is heel blij met de klaslokalen en de lerarenwoning. De klaslokalen waren nog niet helemaal klaar, bij het bezoek werd nog hard gewerkt aan de laatste afwerking. De klaslokalen worden wel al gebruikt sinds 2016 en zijn nog steeds in goede staat. Dit geld ook voor lerarenwoning die direct na de laatste werkzaamheden in gebruik is genomen.

Sinds het vertrek van groep heeft de gemeenschap niet stil gezeten, al kwamen dit wat langzaam op gang. Inmiddels heeft de gemeenschap gelobbied voor meer leraren en zijn zij verantwoordelijk voor het onderhoud van de lerarenwoningen. Daarnaast hebben zij twee lerarenwoningen gerenoveerd en zelf een extra lerarenwoning gebouwd.

Heel bijzonder wat een World Servants project allemaal teweeg kan brengen!