Er komt een spin off in Enhlaleni

Project update van 2 december 2019 door Theunis Sjoerd Elzinga


Op bezoek in Endhlaleni vragen wij de lokale bevolking naar de impact van het project uit 2017. Luister en kijk mee naar hun verhaal.

‘Endhlaleni is een succesverhaal. In de arme gemeenschap zijn in 2017 een aantal lerarenwoningen gebouwd. De gemeenschap heeft daarna zelf gebouwd aan klaslokalen en lerarenwoningen. Daardoor is de onderwijssituatie drastisch verbeterd. Dit laat zien dat World Servants niet alleen aan verandering bouwt door het neerzetten van gebouwen maar dat er ook daadwerkelijk verandering komt in een gemeenschap.

De gemeenschap is erg georganiseerd en heette ons van harte welkom. De wens tot ontwikkeling is goed merkbaar: alle leden van de gemeenschap beseffen dat die begint bij goed onderwijs. Daardoor zien ze erg uit naar de komst van de groep uit Leiderdorp in 2020, zodat er meer goede klaslokalen kunnen komen. Nu krijgen een aantal klassen nog les in de kerk en een leegstaande woning.’

Net als in Nederland kunnen goede docenten met enthousiasme verschil maken. In Endhlaleni hebben ze Jaqueline John, "noem mij maar JJ" die met heel veel enthousiasme de kinderen prachtig laat zingen en dansen.