Een feestje in Makhuwira

Project update van 10 maart 2020 door Henri Plas, Kees de Jongh, Jacob Boonstra en Mussa Nyirenda


Voor ieder project in Malawi zijn de lokale mensen zich al lange tijd aan het voorbereiden. In februari hebben we Makhuwira bezocht om te kijken hoe de voorbereidingen gaan. Ook hebben we gesproken over wat de Malawianen kunnen verwachten als de groep er is en omgekeerd wat wij van de Malawianen verwachten.

De mensen in Makhuwira kijken al echt uit naar jullie komst en hebben veel zin om dingen samen te doen. We hebben ze verteld dat jullie graag samen met hun aan de slag willen met de bouw en graag van ze willen leren. Daarom zou het mooi zijn dat straks op de bouwplaats de Nederlands en Malawianen ook echt gaan mixen. Ook hebben we het erover gehad dat de culturen in Malawi en Nederland erg van elkaar verschillen en dat het mooi zou zijn om hierin meer van elkaar te ontdekken. Ter voorbereiding op de o zo belangrijke interland tussen Nederland en Malawi hebben we de dorpelingen een voetbal gegeven.

Zoals in veel dorpen hebben de docenten veel invloed op het verloop van ons bezoek. In Makhuwira wisten de docenten er echt een feestje van te maken. Dat belooft wat voor jullie project!!