Gestage vordering

Projectupdate van 10 maart 2015 door Jaco van der Ree en Piet Westra


Materiaal voor afwerking is geleverdBetegelde keukenwand en radiatorenBedden en matrassen zijn geleverdMeertalige plaquette van groep Dronryp - OE314Set-up team met coordinator en burgemeester bij gebouw

Bij het set-up bezoek in maart is gebleken dat er in de afgelopen tijd weer vorderingen met de bouw zijn gemaakt. De toiletruimten en keuken zijn mooi betegeld en de groep uit Donryp (Project op maat) heeft veel werk verricht aan de plafonds van de bovenverdieping.
Tijdens ons bezoek bleek dat een groot gedeelte van de inventaris zoals bedden, dekens, matrassen, stoelen en servies e.d. al in het gebouw zijn opgeslagen.

De Burgemeester wacht nog op extra bijdragen van de regering om de laatste afrondende werkzaamheden uit te voeren. De situatie in Oekraïne is echter onzeker op dit moment. Door de oorlog in het oosten van Oekraine staan de prijzen voor Energie , voedsel en materialen sterk onder druk. De prijzen zijn in de afgelopen maanden 100 tot zelfs 400 procent gestegen. Bijvoorbeeld de prijs van een kubieke meter gas is in enkele weken gestegen van 3 naar 12 Gryven, de prijs van brood van 9 naar 20 Gryven gestegen. Salarissen voor personeel zijn daarentegen gehalveerd en worden maar gedeeltelijk uitbetaald.

Al met al een zorgelijke situatie waarbij niet kan worden ingeschat wanneer en op welke wijze dit project tot een einde zal worden gebracht. We blijven dit project monitoren en zodra er meer bekend is zullen we dit communiceren.