Het verhaal van Rafaela Gonzalez

Storytelling van 10 maart 2023 door Linda Augustinus-Lourier en Gijs Luigjes


Rafaela Gonzalez

Een moeder en oma die al 40 jaar in Cerro Cabra woont noemt de school een wonder van God.

Ik ben Rafaela Gonzalez, 59 jaar oud. Samen met mijn kinderen en kleinkinderen ben ik echt blij met deze school. Ik heb 3 kleinkinderen die naar de kleuterschool gaan. Ze zijn 3 en 2x 5 jaar. Daarnaast heb ik 4 kleinkinderen die naar deze school zullen gaan. Ze zijn 6, 8, 9 en 10 jaar oud. Voordat de school er was moesten ze de berg af om bij een school te komen. In de zomer is dit gevaarlijk door het stof, de slangen en omdat ze soms geen ontbijt op hebben. Tijdens de regentijd is het ook gevaarlijk door alle regen. Dan is het glad en kan het pad een rivier worden. Ik ben super dankbaar dat de andere moeders uit de gemeenschap niet hoeven mee te maken wat ik heb moeten doorstaan.

De eenheid van de groep Nederlanders was opvallend. Hoe ze elkaar en ons hielpen was bijzonder. Een groepje is mij zelfs komen helpen op de boerderij en heeft geholpen met oogsten.

Ik leef nu 40 jaar in Cerro Cabra en had nooit verwacht dat er een school zou komen. Toen ik hier kwam wonen waren er slechts 4 huizen. Als gemeenschap dachten we dat het onmogelijk was om alle materialen de berg op te krijgen, maar voor God is niets onmogelijk. Het is echt een wonder.