Lang wachten en vele reparaties

Project update van 3 mei 2020 door Romana Bremer


School siteUnused classroomSMCUnused classroomClass 1 & 2MeetingMr. Foday FofanahClass 3 & 4School buildingClass 5 & 6Mudbrick buildingUnused classroom

Eindelijk plannen voor veilige lokalen in plaats van gescheurde muren

Het eerste bezoek aan Magbafth vond al plaats in 2020. Sindsdien is de wereld op z’n kop gezet door COVID-19 en zijn vele plannen gewijzigd. De situatie van de school is sindsdien echter nog niet verbeterd. Nog steeds krijgen leerlingen les in een gebouw met gescheurde muren, waar het water naar binnen loopt als het regent. Op zo’n manier is het lastig concentreren op de lessen. Van tijd tot tijd worden de scheuren gerepareerd, maar het zijn geen permanente oplossingen.

“Tijdens het regenseizoen moeten de docenten hun broekspijpen oprollen omdat er water in de lokalen staat,” vertelde Foday Fofanah, secretaris van het schoolcomité. De school is erkend door de overheid. “De kinderen uit ons eigen dorp komen hier naar school maar ook kinderen uit naburige dorpen.”

In 2024 gaat er eindelijk een groep naar Magbafth. Help jij mee om kinderen in dit dorp van een veiligere school te voorzien?