Committees gevormd en fundering gelegd in Barmoi Luma

Project update van 27 mei 2020 door Edward Bailor


Grote stenen (ball stones) voor de funderingLokale team van bouwvakkers bezig met funderingFundering voor basisschoolStenen gemaakt voor fundering +lokale klaslokalen in aanbouw

Ook in Sierra Leone hebben ze te maken met het corona virus, waardoor ze hier op de bouwplaats in kleinere groepen en met mondkapjes op de bouw rond lopen. Desondanks hebben ze er alles aan gedaan om de voorbereidingen zo goed als mogelijk te doen voor de komst van de groep. En ze zijn hard op weg met het klaarmaken van de fundering. Dit laat de motivatie van de gemeenschap duidelijk zien.

Cotton Tree Foundation heeft samen met de gemeenschap verschillende meetings gehad om het project door te spreken en goed voor te bereiden. Een van de onderdelen die ze uitvoeren, om de samenwerking met de gemeenschap te vergroten en gebruik te maken van lokaal leiderschap of dit juist te stimuleren, is het opzetten van local committees. Voor het kinderprogramma, de bouw en het cultuurprogramma vormen ze een comité dat verantwoordelijk is voor de uit te voeren activiteiten tijdens het project. Ook gaan de comité's in voorbereiding op het project alvast aan de slag om verschillende activiteiten met de groep mogelijk te maken. Dit zorgt ervoor dat er tijdens het project meer mensen echt betrokken zijn en zich verantwoordelijk voelen, en dat er na het project meer samenwerking is in de gemeenschap. Erg tof om te zien!

Daarnaast zijn ze dus al druk bezig op de bouwplaats zoals je op de foto's kunt zien. Het gebouw in aanbouw op de achtergrond wordt gebouwd op een fundering die daar door de gemeenschap was aangelegd om de grond veilig te stellen. Hier zijn ze sinds het set-up bezoek in maart eerder dit jaar mee verder gegaan.

De voorbereidingen voor de fundering voor de projecten in Barmoi Luma zijn goed gevorderd.