Spontaan bezoek aan Kkungu Primary School

Project update van 28 november 2022 door Henri Plas


Soms krijg je een mailtje waarvan je denkt: dat is bijzonder! Zo ook in dit geval.

Een oud deelnemer - in de categorie van wat langer geleden (geen deelnemer aan het project in Kkungu), maar van een heel ander project in 2004 - mailt en vraagt of ze met haar gezin bij een project op bezoek mag gaan. Waarom? Om te laten zien wat zij en haar man een heel aantal jaren terug ook hebben gedaan: samen de handen uit de mouwen steken en meebouwen aan een lokale droom. En om nu te kunnen (laten) zien wat de impact is van zo'n project aan de volgende generatie. Bij dit bezoek aan Uganda leek hun dit een mooie kans. Een bijzondere vraag met een mooi resultaat tot gevolg: lees hieronder haar verhaal.

[...] in juli zijn we inderdaad even op de school geweest. Nadat we contact per whatsapp gezocht hadden, waren we welkom en bleken de kinderen erg enthousiast. Ze renden massaal de school uit toen we aankwamen.
We kregen een warm ontvangst van de maar liefst 450 kinderen. Sarah (red. de hoofdonderwijzeres) vertelde dat sinds World Servants vertrokken was, de school enorm gegroeid is in leerlingenaantal, en dat het werk van World Servants daarin een hele goede stimulans is geweest. Tijdens het ontvangst hebben ze verschillende liederen gezongen. Als bedankje voor dit korte bezoek hebben wij een pakketje met schriften, potloden, pennen, etc gegeven, wat ze hopelijk goed kunnen gebruiken op de school. Vervolgens kregen we een rondleiding langs elke klas, langs de kleuterklassen die op dat moment buiten spelletjes deden. In elke klas werden we welkom geheten door in koor: "Welcome our visitors". Ook hebben we de latrines gezien, waarvan gezegd werd dat ze door World Servants gebouwd waren.
Na circa 45min, moesten wij weer verder, maar we hebben genoten van het enthousiasme en gezien hoe goed de gebouwen en spullen gebruikt worden.