Bijna af, lessen in het nieuwe gebouw

Project update van 29 oktober 2023


De kinderen krijgen les in de nieuwe kleuterschool in Anguru, hoewel het werk aan het gebouw en de toiletten nog niet helemaal is afgerond.

Projectvoorbereiders Hugo en Willem-Jan zijn in Rwanda en Uganda om World Servants Onbeperkt te introduceren. Vanaf 2024 kunnen ook jongeren met een handicap meebouwen aan verandering in Rwanda, om zo te laten zien dat iedereen kan dienen. In Uganda verkennen Hugo en Willem-Jan de mogelijkheden voor een introductie van Onbeperkt. Terwijl ze er zijn, bezoeken ze eveneens een aantal eerdere projecten om de voortgang te bekijken en bespreken. Ze zijn ook in Anguru geweest.

De kleuterschool in Anguru is helaas nog steeds niet helemaal af. Toch is het in september wel in gebruik genomen. Het oude gebouw is tijdens een storm ingestort. Het gebouw zelf ziet er inmiddels strak uit, gestuukt en geverfd en in de lokalen staan stoeltjes, tafeltjes en schoolborden. Toch is nog niet alles af: de inrichting is provisorisch en het kantoor staat nog vol bouwmaterialen.

Het toiletgebouwtje even verderop is gemetseld, maar het stucwerk en de ramen en deuren ontbreken nog. Net als bij het vorige bezoek zijn er allerlei redenen waarom het werk nog steeds achter loopt. Partnerorganisatie AEE en de gemeenschap leggen de fout bij elkaar neer en de echte oorzaak is eigenlijk niet te achterhalen. Vooruit kijken is belangrijker: we maken nieuwe, concrete afspraken over het laatste werk aan de gebouwen. Alle partijen beloven dat af te ronden voor 1 december en voor 31 januari moet de overheid alle schoolmaterialen geleverd hebben.

Bekijk voor een uitgebreide terugblik op het bezoek de vlog.