ZA110 | Kinderen in Chijemu met plezier naar school

Evaluatie bezoek van 26 februari 2018 door Gert-Jan van Nes en Haye Otten


In 2010 is de school van Chijemu uitgebreid met extra klaslokalen om zo plek te bieden aan de vele leerlingen in deze gemeenschap. In februari 2018 heeft het setupteam een bezoek gebracht aan de school om te zien hoe het nu gaat.

Op dit moment gaan er 355 kinderen naar school in Chijemu. Acht getrainde leraren staan dagelijks voor de klas om de kinderen te onderwijzen en hen normen en waarden mee te geven. De school bestaat uit zeven klaslokalen en er zijn nog eens vijf lerarenwoningen op het schoolterrein.

Tijdens het gesprek dat we hadden met het schoolhoofd vertelde ze ons dat de kinderen het fijn vinden om naar school te gaan en het ervaren als een veilige plek.

De uitbreiding van de school met extra klaslokalen, heeft ervoor gezorgd dat er aan meer klassen lesgegeven kan worden. Dit heeft de gemeenschap gestimuleerd om de school naar een nog hoger plan te tillen. De droom van de PTA (Parent Teacher Association) is dan ook om de school uit te breiden met extra klaslokalen en lerarenwoningen om zo ook de hogere klassen op de school te kunnen aanbieden.