Molozi maakt zich klaar voor jullie komst

Project update van 7 februari 2020 door Danny Hogeboom en Kim van der Molen


De gemeenschap van Molozi is druk bezig met het bakken van bakstenen en het verzamelen van zand en stenen voor het cement. Omdat dit niet de eerste keer is dat er een World Servants groep komt weet de gemeenschap al goed wat ze kunnen verwachten. Ze kijken er naar uit om samen met jullie te bouwen, te dansen, te zingen en jullie zijn van harte welkom bij hen thuis. Ben jij benieuwd waar je straks slaapt, bouwt en voetbalt? Kijk dan mee met Danny die jullie rondleidt over het terrein.

Afgelopen week zijn wij op bezoek geweest om het project in Molozi samen met de bevolking voor te bereiden. Het dorp is enthousiast en kijkt uit naar jullie komst.

Een groot deel van ons gesprek met de bevolking ging over wat er gebouwd moest worden. In eerste instantie was het plan om drie klaslokalen te bouwen op een al bestaande fundering. Tijdens ons bezoek zagen we dat de overheid de afgelopen maanden is begonnen met de bouw van deze klaslokalen, ze zijn nu nog niet af, maar de overheid heeft beloofd ze af te bouwen. Jullie zullen daar nog twee klaslokalen bouwen. Het is nog niet zeker wanneer de overheid de klaslokalen afbouwt en zo komen er toch snel klaslokalen bij. Iets andere plannen dus, maar zeker niet minder nodig.