Nieuws over de fundering en coronamaatregelen in Molozi

Project update van 21 juli 2020


Projectcoördinator Moffat was gisteren in Molozi en laat zie hoe het nu in Molozi gaat. Is de fundering al af? En wat gebeurt er in Molozi rondom het voorkomen van corona?

Allereerst goed om te weten... de fundering is af. De afgelopen maanden heeft de bevolking hard gewerkt om de fundering af te krijgen en dat is goed gelukt zoals ook op de foto's te zien is. Het is nu wachten tot volgend jaar zodat zij samen met ZA121 de klaslokalen af kunnen maken.

Moffat was in Molozi om zeep en emmers te brengen. Door een gift van EO Metterdaad heeft partnerorganisatie CCAP Zambia een grote hoeveelheid emmers en zeep kunnen kopen om uit te delen bij scholen. Zo kunnen de kinderen regelmatig hun handen wassen en wordt het risico op de verspreiding van corona verlaagd. Zoals je kunt zien op de video is alleen grade 7 nu op school. De Zambiaanse overheid heeft ivm met corona besloten alle scholen te sluiten, alleen examenklassen mogen naar school zodat zij zich toch kunnen voorbereiden op het eindexamen in november.