De voorbereidingen zijn in volle gang in Lobi

Project update van 20 mei 2022 door Danny Hogeboom en Haye Otten


Overleg ter plaatseOverlegFundering uitgegravenDoelgroepHuidige schoolLerarenwoningHuidige school warm welkomBouwmaterialen verzamelen

Het is april 2022. De kinderen hebben schoolvakantie, maar een aantal zijn toch komen kijken. En natuurlijk is er een afvaardiging van de PTA (parent teacher association), want zou het echt gaan gebeuren? Komt er een groep vrijwilligers helpen hun droom te verwezenlijken?

Het is al lang geleden dat er een groep van World Servants in Lobi was. In 2011 zijn er lerarenwoningen gebouwd, waardoor de overheid getrainde leraren heeft geplaatst. Die maken dankbaar gebruik van woningen. De leraren hebben hun handen vol aan de bijna 300 kinderen die les krijgen in 2 klassen. Korte lesdagen dus, en veel klassen in 1 lokaal. Niet ideaal, omdat dat van invloed is op de kwaliteit van het onderwijs.

Jij kunt helpen om de gemeenschap van Lobi een stap vooruit te helpen. Ze zijn zelf al vol enthousiasme begonnen en hebben de fundering voor 3 klaslokalen al gegraven. En elk van de 8 dorpjes in deze gemeenschap moet zorgen dat er voordat jij komt 20.000 stenen zijn gebakken. Daarna kunnen jullie samen aan de slag om het aantal lokalen in Lobi meer dan te verdubbelen. Een grote stap vooruit! Help jij mee?