Erg onder de indruk ..

Projectupdate van 7 maart 2017 door Jan-Paul Apon en Elise de Jong


Zijaanzicht kliniekChangilo clinicOverzichtsfoto vanaf de weg

Toen we arriveerden raakten we in gesprek met de verpleegster die in de kliniek was. Ze vertelde ons dat ze nu vijf maanden hier werkte en dit was haar eerste baan na haar afstuderen. De overige medewerkers in deze kliniek waren vier vrijwilligers. De voormalige medewerkers zijn door de overheid naar andere plaatsen overgebracht.

Ongeveer 500 - 700 mensen bezoeken de kliniek elke maand. De meeste patiënten die binnenkomen, hebben malaria. Daarnaast zijn er nog vier bevallingen geweest de afgelopen maand, tien bevallingen in februari en 15 bevallingen in januari.

De ruimte in de kliniek is beperkt en er is meer personeel nodig om de kliniek te runnen. Op dit moment is er teveel druk op de schouders van één verpleegster en de vier vrijwilligers. We waren echter erg onder de indruk van de manier waarop deze jonge verpleegster haar werk deed.
Het gebouw verkeerde in een goede staat. De kliniek was erg schoon en netjes. Als dit de manier is waarop de kliniek wordt gerund, zou het goed zijn om in de toekomst de kliniek te ondersteunen bij een uitbreiding. We moeten echter dan wel weten of er voldoende medewerkers beschikbaar zijn om deze kliniek te runnen.