Even rondkijken in Kachele

Project update van 7 februari 2020 door Kim van der Molen


Bij aankomst in Kachele is het nog rustig, wat wil je het is zondag, dus er wordt helaas geen lesgegeven. Toch worden we begroet door een groep leraren en inwoners van Kachele. Zij zagen uit naar onze komst want ze hebben grote plannen voor de school.

In gesprek met de leraren en inwoners van Kachele wordt al snel duidelijk hoe groot de plannen voor de school zijn. Kachele Primary school moet uitgroeien tot een volwaardige basisschool met ruimte voor ongeveer 300 leerlingen en voldoende getrainde leraren om al deze leerlingen van goed onderwijs te voorzien.

De eerste focus zijn klaslokalen, de huidige 220 leerlingen krijgen les in vier klaslokalen, waarvan een speciaal voor de preschool. Dit zijn gemiddeld ruim 50 leerlingen per klaslokaal. Met nieuwe klaslokalen kunnen de klassen beter verdeeld worden. Met jouw hulp krijgen de 220 leerlingen kans op beter onderwijs met betere schoolresultaten tot gevolg.

De gemeenschap is alvast begonnen met de voorbereidingen en heeft al 85.000 stenen gebakken, genoeg voor de twee lerarenwoningen. Aan de voorbereidingen gaat het dus niet liggen! Ook de leraren kijken uit naar jullie komst. Het is bijzonder om te zien moet hoeveel passie zij hun werk doen, head teacher Royd Ng’uni verwoorde het zo: “Teaching is a calling, not a profession”.

Met mooie verhalen en veel foto’s en video’s vertrekken we na twee uur uit Kachele. Zo rustig als het aan het begin van ons bezoek was zo druk is het aan het einde van ons bezoek. Met luid getrom en gezang worden wij uitgezwaaid. De inwoners van Kachele kijken uit naar een nieuwe groep jongeren uit Nederland. Dans jij volgend jaar met hen mee?