Kachele is klaar voor een project

Project update van 20 mei 2022 door Danny Hogeboom en Haye Otten


Kachele Primary SchoolDe waterputJouw uitdaging

Het is april 2022. Hoewel de kinderen vakantie hebben zijn er toch veel mensen in en om de school, omdat onze partner in Zambia mensen uit Nederland meeneemt die misschien wel goed nieuws hebben. Gaan we samen bouwen aan extra klaslokalen?

In 2016 heeft een groep van World Servants samen met de lokale gemeenschap woningen gebouwd voor leraren en latrines. Een aantal mensen die vandaag bij de school zijn weet het nog. Ze waren erbij en weten nog steeds hoe geweldig dat was. De groep heeft veel van de lokale gemeenschap geleerd, maar wat hun zelf is bijgebleven is de samenwerking. Dat hebben ze zo goed opgepakt dat er als sinds 2020 zo'n 85.000 stenen liggen te wachten op het volgende project.

De school heeft zowel klaslokalen als extra woningen nodig, maar de grootste nood is extra klaslokalen. Door meer lokalen kunnen een aantal klassen hele dagen naar school. En de school kan uitbreiden met kinderen waarvoor nu nog geen plek is. Help jij mee de dromen van de gemeenschap van Kachele te realiseren?