Verhalen van verandering in Matuku (Malabi)

Storytelling van 27 mei 2021


Tijdens het bezoek van ons setupteam in maart 2020 aan Matuku-Malabi spraken we met drie vrouwen die ons vertelden over waarom de kliniek zo belangrijk voor hen is. Lees mee met hun indrukwekkende verhalen.

Dorcas Nhkoma:
Voordat deze kliniek er was konden vrouwen bij problemen met de zwangerschap nergens naar toe. Toen ik zelf zwanger werd maakte ik me hier zorgen over. De eerstvolgende kliniek is ver weg en mijn vriendinnen hadden soms ook problemen bij de zwangerschap. Een van hen is zelfs overleden op weg naar die kliniek. Ik was zo opgelucht toen deze kliniek Matuku (Malabi) hier kwam, eindelijk medische zorg dichtbij en er is zo goed voor mij gezorgd. Kijk hier is mijn dochtertje. Vrouwen die zwanger waren toen er nog geen kliniek was riskeerden zelf te overlijden of de baby te verliezen. Ik ben dankbaar dat ik en mijn kindje gezond zijn.

Gracious Piri en Emelda Tembo:
De baby lag dwars en dat kan heel gevaarlijk zijn. De verpleegkundige weet wat ze doet en het is haar gelukt om de baby weer in de juiste positie te krijgen. Als de verpleegkundige er niet was geweest dan had ik naar Mkushi moeten reizen om geholpen te worden en dan hadden mijn dochter en kleindochter het niet overleeft. Door deze kliniek sta ik hier trots met mijn dochter en kleindochter overleden. Het werk van World Servants maakt dat ik trots ben, door jullie hulp worden levens zoals die van mijn dochter en kleindochter gered.

Hope Masawe en Joice Kunda:
Mijn dochter was elf jaar toen ze zwanger werd. Ze was heel erg jong en we maakte ons grote zorgen. We dachten dat we naar Mkushi moesten voor de bevalling. De verpleegkundige was toen net hier aangekomen, de kliniek was nog niet eens open. Toch zei de verpleegkundige dat ze ons ging helpen en twee uur later was het kindje geboren. We zijn de verpleegkundige zo dankbaar dat zij de naam van het kindje mocht kiezen. Mijn kleindochter was het allereerste babytje dat hier geboren werd. Ik ben zo trots dat mijn dochter de eerste mocht zijn om hier te bevallen en ik ben zo trots op deze kliniek. Ik niet alleen, wij allemaal, daarom zijn we zo blij en met zovelen gekomen. Om jullie te bedanken.