Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een groentekas, toiletten, huizen en een jongerenkamp in Danes

Investing in the present, changing the future
Dichterbij dan je denkt
Jongerenkamp, bouwen & klussen

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Samen met de stichting Perspective Daneş gaan we hard aan de slag. We ondersteunen bij het jongerenkamp, bouwen een kas, knappen huizen op en plaatsen een toiletgebouw. 

Voor wie?

Je ontmoet de mensen uit het dorp Daneş en de buurtschap Rora. Bij het jongerenkamp maak je kennis met de jongeren uit de Roma-gemeenschap. Met tijd en aandacht kun jij een groot verschil in hun leven maken. Je komt in contact met gezinnen en weduwen, met wie jij samen huizen opknapt. 

Waar ga je dat doen?

Daneş ligt in de regio Transsylvanië in Roemenië. Hier wonen ongeveer vijfhonderd mensen. Twintig procent is deel van de Roma-gemeenschap. Veel mensen in Roemenië verdienen hun brood met tijdelijk werk in het buitenland. Jongeren en ouderen blijven eenzaam achter. Zeker in de Roma-gemeenschap is er sprake van grote armoede. Veel volwassenen zijn nooit naar school geweest.

Waarom?

Ben jij twaalf jaar of ouder? Maak dan verschil voor mensen in Daneş! Zet jij je in met jongerenwerk, bouwen of klussen met leeftijdsgenoten in Roemenië? 

21-7 tot 7-8-2025bijdrage: 1995 Ga mee

Dit project is geadopteerd door Besloten Groep Doesburg. Je kunt je alleen aanmelden voor dit project als je bij groep Doesburg hoort.

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

In dit project ga jij werkelijk verschil maken voor kinderen en jongeren in Daneş. Ook als je jonger of wat ouder bent, kun je mee met deze reis. Je zult ervaren hoe ontzettend waardevol het is om je tijd te investeren in een ander door in Daneş aanwezig te zijn. Grote kans dat dit project jouw leven én het leven van de kinderen en jongeren in Roemenië verandert!

Verandering

In de buurtschap Rora is de nood hoog. Veel volwassenen hebben geen opleiding gehad en werken in het buitenland. Jongeren en ouderen blijven alleen achter. Voor gezinnen en weduwen zijn er weinig voorzieningen. Jij kunt verschil maken tijdens dit project. Samen ondersteunen we Perspective Daneş met vier onderdelen: het jongerenkamp, een kas, een toiletgebouw en het opknappen van huizen. Je ondersteunt bij het jaarlijkse jongerenkamp. Naast plezier en leuke activiteiten stimuleert de stichting de jongeren met dit kamp om onderwijs te blijven volgen. Met de bouw van een kas is er een groter deel van het jaar verse groente. De kinderen van de naschoolse opvang gebruiken dit bij de dagelijkse maaltijden. Ook een groep weduwen geniet regelmatig mee van deze verse maaltijden. De bouw van een toiletgebouw in de buurtschap is een welkome verbetering van de woonomstandigheden. Je gaat daarnaast aan de slag met het opknappen van huizen voor gezinnen en weduwen. Een veilig huis draagt bij aan goede hygiëne en een fijne thuissituatie. Dat vergroot de kans dat kinderen en jongeren naar school blijven komen. Door kinderen te ondersteunen, maken meer jongeren hun school en vervolgopleiding af. Dit zorgt ervoor dat er een stabieler inkomen is én perspectief voor de toekomst. Jij draagt met dit project bij aan het doorbreken van de spiraal van armoede waar veel gezinnen in gevangen zitten.

Doelen:

 • Meer verse groente voor de maaltijden.
 • Betere hygiëne en woonomstandigheden.
 • Inspiratie en ontspanning tijdens het jongerenkamp.
 • Tijd en aandacht voor elkaar. 

Wat doe je nog meer?

Kom in contact met de inwoners van Daneş. Naast het jongerenkamp en de verschillende bouwwerkzaamheden ga je op bezoek bij mensen thuis en leer je meer over de unieke Roma-cultuur. Ook organiseer je een sportwedstrijd. Dompel je onder in het historische centrum Sighişoara. Dit oude centrum stamt uit de middeleeuwen en heeft zelfs een plekje op de UNESCO werelderfgoedlijst. 


 • Maak kennis met Perspective Danes
 • Verbeter de huizen van Romagezinnen
  Verbeter de huizen van Romagezinnen
 • Ontmoet deze kids tijdens het jongerenkamp
  Ontmoet deze kids tijdens het jongerenkamp
 • Hier komt de kas
  Hier komt de kas

Perspective Daneș

Zet je in voor de toekomst van de Roma-bevolking. Met jouw aanwezigheid en inzet tijdens het bouwen, klussen en het jongerenkamp maak jij verschil in Roemenië. Een veelzijdig project voor deelnemers vanaf 12 jaar. Ontdek hoe investeren in het heden de toekomst verandert.

Liviu Tudosie

1995,-

21-7 tot 7-8-2025