Bouw van een kleuterschool, latrines en moestuinen in Nyamagana in 2019

 • Zullen we verstoppertje doen?
  Zullen we verstoppertje doen?
 • Kom je op bezoek?
  Kom je op bezoek?
 • Vruchtbaar land
  Vruchtbaar land
 • Let's play!
  Let's play!
 • Het land van de groene heuvels
  Het land van de groene heuvels
 • Bouwen voor de toekomst
  Bouwen voor de toekomst
 • Adembenemend uitzicht
  Adembenemend uitzicht
 • Ontdek het leven van dit gezin
  Ontdek het leven van dit gezin
 • Oogsttijd
  Oogsttijd
 • Wat denk je van een fietstochtje?
  Wat denk je van een fietstochtje?
 • Onvergetelijke ontmoetingen
  Onvergetelijke ontmoetingen
Bijzonder verleden
Toekomst voor kleuters
Groene heuvels

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Nyamagana


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Foundation in Nyamagana is ready!

Country coordinator Ezekiel writes us that the foundation is ready for the team to start the work.

Lees meer

Update from the project site

Coordinator Ezekiel shows how far they are in preparing the site.

Lees meer

RW119 | Terug in Nederland

En dan is het zover, groep Voorthuizen is terug in Nederland. Vele vrienden en familie stonden de groep op te wachten.

Lees meer

RW119 | Latere aankomst in Barneveld

De terugreis naar Nederland is begonnen. De bus is ruim een half uur later vertrokken uit Brussel en zal daarom ook later in Barneveld arriveren. Verwachte aankomsttijd: 10:30/10:45 uur.


Boneza ball wedstrijd nog niet vergeten in Nyamagana!

Anderhalve week geleden was er een groep diakenen op reis met World Servants en Red Een Kind naar Rwanda. En ze hadden het voorrecht om een bezoek te brengen aan de kleuterschool in Nyamagana.

Lees meer

Mrs. Bera verteld over de impact van een project

Luister mee naar wat mrs. Bera verteld over het effect aan de ene kant van de komst van de groep, en aan de andere kant de impact van de nieuwe kleuterschool. En bekijk de foto's voor het resultaat! Het ziet er prachtig uit.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Nyamagana is een dorp in het Rusizi district, gelegen in het Zuidwesten van het land. Rwanda wordt ook wel het ‘land van duizend heuvels’ genoemd. Door de vele heuvels en bochten duurt de reis van de hoofdstad Kigali naar Rusizi ongeveer zes uur. Rwanda is een erg schoon land: elke maand is er 1 dag waarin alle inwoners vrijwilligerswerk doen. Een van de vaste onderdelen is dat iedereen de tuin, straat en omgeving schoon maakt!

De gemiddelde temperatuur is 21 graden Celsius en dankzij de vele regen is Rwanda erg vruchtbaar en vindt er dus veel landbouw plaats. In Rusizi en omgeving vindt je grote theeplantages: veel mensen werken lange dagen op het land om hun gezin te kunnen onderhouden.

Pascal Habimpano

KG 546 Street 1
Kayciru
Kigali
Rwanda

info@hacrwanda.org

Help a Child Rwanda

In 2018 heeft World Servants voor het eerst een project uitgevoerd met Help a Child Rwanda. Help a Child Rwanda is het lokale kantoor van Red een Kind, die in Rwanda met 3 organisaties samen werkt om de omstandigheden voor met name kinderen en jongeren te verbeteren. Onder andere met AEE Rwanda en met EPR. Beide landelijke  christelijke organisaties die al sinds lange tijd werkzaam zijn in Rwanda en veel hebben bereikt op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en andere sociaal maatschappelijke thema’s. 
World Servants ondersteund het programma van AEE Rwanda in het Rusizi district in het zuidwesten van Rwanda, en vanaf 2020 het programma van EPR in het oosten van Rwanda.
World Servants ondersteund 2 soorten onderwijsprogramma’s. Met AEE in het zuidwesten wordt er gewerkt aan klaslokalen, latrines en een keuken voor kleuterscholen. Kinderen kunnen een betere start maken op het basis onderwijs, doordat ze les krijgen in goede faciliteiten en door gekwalificeerde leraren. Maar AEE en Help a Child hebben daarnaast ook verbeterde lesmethodes en trainingen in hun programma opgenomen, zodat leraren nog beter les kunnen geven maar ook ouders beter leren om gaan met hun kinderen.
EPR werkt aan het verbeteren van de toegang voor jongeren tot het volgen van een vakopleiding door het opzetten van vakscholen. Hier krijgen jongeren les in technische vakken zoals metaalbewerking, elektra of autotechniek. In de regio waar EPR is gevestigd is er veel industrie waardoor er veel vraag is naar praktisch opgeleide werknemers.

Kinderen in Nyamagana gaan naar de basisschool in het dorp, voor kleuters is er nog geen apart lokaal. Daarom moeten jonge kinderen met de ouders mee of blijven ze alleen thuis. Je bouwt mee aan klaslokalen voor de kleuters. Dit zal de ontwikkeling van de kinderen enorm stimuleren en de start op de basisschool sterk verbeteren.

Doelen:

 • Goede klaslokalen voor de kleuters voor een goede voorbereiding op de basisschool
 • Verbeteren van de zorg voor jonge kinderen
 • Positieve ontwikkeling in de opvoeding én het onderwijs
 • Realiseren van moestuinen voor hoger inkomen en betere voeding

1
2
3
4