Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een kleuterschool in Kadasumbwa

 • Ga op huisbezoek
 • Samen sta je sterk
  Samen sta je sterk
 • Leer de lokale dans
  Leer de lokale dans
 • Maak nieuwe vrienden
  Maak nieuwe vrienden
 • Goed luisteren
 • Bouw mee aan beter onderwijs
  Bouw mee aan beter onderwijs
 • Geef de kids de tijd van hun leven
  Geef de kids de tijd van hun leven
 • Beleef het leven in de stad
 • Sta jij hier straks tussen?
  Sta jij hier straks tussen?
 • Nog even het dak kan erop
  Nog even het dak kan erop
 • Ontdek hoe mooi Rwanda is
Onderwijsverbetering
Pijnlijke historie
Prachtige natuur

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je bouwt mee aan een uitbreiding van de kleuterschool in Kadasumbwa, die te klein is voor de hoeveelheid leerlingen. Hiermee help je de kinderen aan goed onderwijs en krijgen ouders de handen vrij voor andere taken.

Voor wie?

Samen met Red een Kind en hun plaatselijke partner zul je bijdragen aan onderwijs voor kleuters in Kadasumbwa. Er zijn nu 238 kleuters. Dit is een grote school, die naast kleuteronderwijs ook basis- en middelbaar onderwijs aanbiedt aan ongeveer 3.000 kinderen. Goed kleuteronderwijs legt hier een basis voor een volledige schoolloopbaan.

Waar ga je dat doen?

Je gaat bouwen aan de GS Rusisiro school in het dorp Kadasumbwa, Musha sector, Rwamagana district. Kadasumbwa ligt ten oosten van de hoofdstad Kigali. Het is een dorp met een jonge bevolking en veel kinderen onder de 6 jaar. Dit is de enige overheidsschool (public school) in het dorp.

Waarom?

Jouw inzet bij de bouw van lokalen maakt ruimte voor de vele kleuters in Kadasumbwa. Ze hebben hun leven lang profijt van beter onderwijs in een goed gebouw.

17-7 tot 7-8-2024bijdrage: 2630 Tickettoeslag: 180 Visumtoeslag: 55

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

Dit is het eerste onbeperkt project in Rwanda, dat toegankelijk is voor deelnemers met een beperking. De school en de partner zien ernaar uit. Iedereen mee laten doen is ook hun ideaal. Zelfs op de muren van scholen zijn afbeeldingen te zien van kinderen in rolstoelen en informatie over integratie. Kadasumbwa is een grote school, niet ver van de weg die Rwamagana met Kigali verbindt. Het dorp ligt temidden van drie grotere gemeenschappen, die alle drie gebruik kunnen maken van deze school.

Verandering

Er zijn twee lokalen beschikbaar voor de kleuterschool in Kadasumbwa. Dit is veel te weinig voor de 238 kleuters die er nu al op zitten, terwijl dit aantal nog veel groter kan worden, aangezien de inschrijvingen beperkt worden tot 5- en 6-jarigen. Ook zijn er ouders die er nu voor kiezen om hun kinderen niet naar zo’n overvolle school te sturen. Zoveel kinderen in één lokaal komt de kwaliteit van het onderwijs niet ten goede.
Met nieuwe lokalen zal er meer ruimte zijn voor kleuters om zich te ontwikkelen en op te groeien met goed onderwijs. Tegelijk geeft het de ouders (vooral de moeders) de gelegenheid om andere werkzaamheden te ondernemen, waarmee ze aan het levensonderhoud van hun gezin kunnen bijdragen.

Doelen:

 • Meer ruimte creëren voor goede kwaliteit onderwijs voor de kleuters.
 • Meer kleuters ontvangen.
 • Meer tijd vrijmaken van ouders voor andere werkzaamheden.

Wat doe je nog meer?

Geniet van vergezichten in het land van de duizend heuvels, van mooie natuur rondom het meer Muhazi en kijk of je kraanvogels kunt spotten. Wat denk je van een bezoek aan Akagera nationaal park, met z’n vele dieren. In Rwanda kun je ook niet voorbij gaan aan de pijnlijke en gevoelige geschiedenis van conflict en genocide. Het memorial zal een grote indruk op je maken.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Kadasumbwa & Gahengeri | Voorbereidingsreis Onbeperkt Rwanda

Help a Child Rwanda

Red een Kind en World Servants bouwen aan beter onderwijs in Rwanda. In Kadasumbwa zitten de kleuters nu op elkaar gepakt in veel te kleine ruimtes. Tijdens dit project focussen we op inclusie: we willen dat iedereen mee kan doen. Dat brengen we in de praktijk met een groep waarin deelnemers met en zonder beperking meegaan.

2630,-

Toeslagen:

€235

17-7 tot 7-8-2024