[sa113] GMG-en in het Nederlands voelt vreemd

Geplaatst op 8 aug 2013 - 21:04

Het Nederlandse deel van de Zuid-Afrika groep is inmiddels aangekomen in Ethiopië, waar de volgende vlucht over anderhalf uur vertrekt.

"Mooi even tijd voor de laatste GMG", sms't hoofdleider Geert. "Al zal het wel wennen zijn na al dat Engels praten om weer een degelijk gesprek in het Nederlands te voeren... We gaan voor een voorspoedige laatste vlucht en zien jullie dan morgen rond 12.00 uur in Nijkerk! Groeten van ons allen."

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.