Samen Jong

Activeer de kerk met World Servants

Goed dat je bezig bent met Samen Jong! Bij World Servants willen we graag met je meelopen in dit proces. Een project met World Servants in de kerk verbindt generaties, leidt nieuwe leiders op, maakt het geloof praktisch en laat de kerk dienstbaar zijn in de buurt. Ben je nieuwsgierig hoe? Lees dan verder!

Wat ga je doen?

Bij World Servants ga je op reis. Een groep (2 tot 40 personen) uit de kerk steekt drie weken de handen uit de mouwen tijdens een werkvakantie in Afrika, Azië of Latijns-Amerika. Daar bouw je samen met de lokale gemeenschap aan langgewenste, concrete voorzieningen. Je bent onderdeel van een gemeenschap waar je anders nooit zou komen. Aan de reis vooraf gaat een traject van minstens een jaar dat in het teken staat van fondsenwerving, persoonlijke verandering en inhoudelijke voorbereidingen. Na de reis helpen we om de ervaringen om te zetten in concrete veranderingen in de kerk, in je woonplaats en in je persoonlijke leven. 

Wat levert dat op?

Een project met World Servants is een ervaring die de hele kerk in beweging brengt. De deelnemers die mee gaan op reis, vaak jongeren, organiseren fondsenwervende acties. Hun ouders ondersteunen hen daarbij en spreken hun netwerk aan. De oudere generatie geniet van alles wat er gebeurt en staat vaak vooraan om een steentje bij te dragen bij fondsenwervende acties. 

Maar dat is niet alles. Tijdens een project met World Servants krijg je al op jonge leeftijd de kans om je leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen. Jongeren krijgen tijdens het project al de kans om taken van de leiders over te nemen en zo te snuffelen aan wat leiderschap inhoudt. Op hun volgende project kunnen ze dan zelf mee als leider. Daarbij bieden we hen een intensief trainingstraject

Tijdens zo'n traject ontdek je dat het geloof niet iets is wat je alleen op zondag in de kerk beleeft. In het voortraject ontdek je hoe waardevol het is om elkaar én je kerk en woonplaats te dienen. En in een ontwikkelingsland is het geloof vaak aan de orde van de dag. Een reis brengt zo gegarandeerd verdieping in je geloof. En met het MDT-traject helpen we je om je voortraject impact te laten hebben op mensen in je eigen omgeving die je anders niet snel zult tegenkomen. 

Impact

Het doel van een project is tweedelig. Aan de ene kant helpt het project gemeenschappen structureel verder in hun ontwikkeling. Niet alleen door het gebouw wat wordt gerealiseerd, maar ook door toegenomen capaciteiten en een gevoel van waardigheid. Aan de andere kant zorgt de interactie met de gemeenschap voor blijvende verandering bij jongeren. Ze gaan na hun reis anders consumeren, hebben meer zelfvertrouwen, maken andere keuzes voor de toekomst en worden maatschappelijk actiever.

Ervaringen lezen? We hebben er zat. Heb je ze liever op papier? Vraag dan ons magazine aan. We sturen ze graag op. 

Doorpraten?

Ben je nieuwsgierig hoe we dit in jouw kerk kunnen realiseren? We denken heel graag mee. Ook als je nog in een oriënterende fase bent. Neem contact op met Theunis Sjoerd Elzinga.

Mail Theunis Sjoerd