Bouw van woningen verpleegkundigen in Dibiyya in 2011

 • Voorgevel met ingang
  Voorgevel met ingang
 • Latrines
  Latrines
 • Nieuwbouw nurses quarters-voorgevel
  Nieuwbouw nurses quarters-voorgevel

Foto's worden opgehaald...

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Dibiyya


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

Er zijn geen berichten.

Mooie gebouwen in Dibiyya

Zaterdag 19 maart 2016 hebben wij Dibiyya bezocht. In het dorp staan nu, naast een door een andere organisatie gebouwde kliniek, nu vier andere gebouwen die door de deelnemers van World Servants van de grond zijn gekomen:

1. Nurses Quarter,
2. JSS (Junior Secondairy School)
3. SSS (Senior Secondary School)
4. Teacher houses

Zoals je op de foto's kunt zien, staan de gebouwen er goed bij en worden ze allemaal tot tevredenheid benut.

Ook is er in een huis een GSM-laadstation geïnstalleerd waar de mensen tegen een kleine vergoeding hun GSM kunnen opladen.

Er is wel zorg over de leerlingaantallen van de JSS. Het probleem in Sierra Leone is dat er te weinig gekwalificeerde leerkrachten zijn. Ook moet veel moeite gedaan worden om de Senior Secondairy School van de grond te krijgen.

Al met al een geweldige prestatie vanuit Nederland!

Lees meer

Goede huisvestiging

World Servants bezocht de woningen in maart 2013. De verpleegkundigen zijn erg tevreden met hun huisvesting. Ze wonen al lange tijd in de woningen.
Ondertussen is er een nieuwe, energiezuinige koelkast aangesloten op het zonnepaneel. De medicijnen kunnen nu beter gekoeld bewaard worden. Om te voorkomen dat de elektriciteit van de koelkast voor andere dingen wordt gebruikt, is er een extra zonnepaneel geïnstalleerd. Zo kunnen bewoners tegen een kleine vergoeding hun mobieltje opladen. Dit project loopt boven verwachting goed.

Lees meer
Gebied
Partner

Private Bag 205
Freetown
Sierra Leone
+232 22 23 68 02
ctfmj@yahoo.com

CTF

Sinds 2007 werkt World Servants samen met de Cotton Tree Foundation (CTF) in Sierra Leone. De organisatie richt zich op de verbetering van de landbouw en het onderwijs in het land. Daarnaast is ook de ontwikkeling van het bedrijfsleven een belangrijk uitgangspunt in de werkwijze van CTF.

Met name in het noorden en het westen worden er projecten ondersteund, zo ook door World Servants. De armoede op het platteland is daar erg hoog: maar liefst 78% leeft hier onder de armoedegrens. Goed onderwijs zou dus helpen om in ieder geval de toekomst van de volgende generaties perspectief te bieden.

Er wordt aandacht besteed aan de kinderen, de ouders, leraren en het management van een school. De programma’s gaan over het bijbrengen van het belang van familie, en gelijkheid wat betreft geslacht. CTF vindt dat met name (naast de ouders) ook leraren hierin een belangrijke rol kunnen spelen. Verder is er een training over HIV/Aids en is er het programma leiderschap dat gegeven wordt aan zowel het management als leraren van een school.

Wat betreft de landbouw heeft CTF ook verschillende programma’s om de ontwikkeling te vergroten:

 • Aanmoedigen van het levensonderhoud: producenten wordt aangeleerd zo efficiënt mogelijk te verbouwen en daarna een zo eerlijk mogelijke prijs voor hun product te laten bepalen.
 • Het hygiëne programma om zo de mensen bewust te maken en ze de kennis te geven over het gebruik van sanitair en water.
 • Als laatste een programma dat bestaat uit het geven van specifieke trainingen voor het beroepsonderwijs, gericht op landbouw.