Bouw van klaslokalen in Laminaya in 2017

 • Laminaya
  Laminaya
 • Ouders en leerlingen
  Ouders en leerlingen
 • Morlai F Kargbo - Jeugdleider
  Morlai F Kargbo - Jeugdleider
 • Ingestorte achterwand
  Ingestorte achterwand
 • Binnenkant oude klaslokaal
  Binnenkant oude klaslokaal
 • Naar school in het nieuwe klaslokaal
  Naar school in het nieuwe klaslokaal
 • Binnenkant oude klaslokaal
  Binnenkant oude klaslokaal
 • Huidige schoolgebouw met rieten afdak
  Huidige schoolgebouw met rieten afdak
 • Foday Bangura - Schoolhoofd
  Foday Bangura - Schoolhoofd

Blijf betrokken bij de voortgang van het project in Laminaya


Voorbereiding
Bouwproject
Natraject

Er zijn geen berichten.

SL117 | In recordtempo ingecheckt

De airport van Freetown staat niet echt bekend om soepele service, maar dit keer had de groep niets te klagen, aldus Tom. 

Lees meer

SL117 | Laatste dagje Sierra Leone

Als je dacht dat ze het wel een beetje rustig aan zouden doen op hun laatste dag in Sierra Leone, dan heb je het mis. Hoofdleider Tom stuurt via whatsapp het programma van vandaag:

Lees meer

Ons laatste bezoek aan Laminaya

Wat kun je je nog herinneren van de groep? Het schoolhoofd begint te grijnzen en zegt: "Nou, er was een blanke man die gewoon in een palmboom probeerde te klimmen. Daarmee overtrof hij al onze verwachtingen ;)."

Lees meer

Een passievolle leraar

In de zomer van 2022 gingen drie deelnemers van SL122 op bezoek in Laminaya. Zij interviewden verschillende mensen en doen hier verslag van de gesprekken. In dit bericht een verslag gebaseerd op een interview met Ibrahim Sorie Kamara, een leraar op de school van Laminaya.

Lees meer

Gebied
Partner
Verandering

Laminaya ligt in het Kambia District, 133 km vanaf de hoofdstad Freetown. Kambia District is gelegen in de noordelijke provincie van Sierra Leone. Het district is opgedeeld in zeven verschillende chiefdoms, Laminaya valt onder het chiefdom Masungbala.

Sierra Leone staat bekend als het land met de mooiste stranden van Afrika. De kust bestaat uit lange witte, ongerepte zandstranden. Maar daarnaast is Sierra Leone ook een van de armste landen in de wereld. De armoede is vooral op het platteland te vinden. Zon 78% van de bevolking leeft daar onder de armoedegrens, terwijl dit voor de steden 27% is.

Het land heeft een tropisch klimaat met een regenseizoen tussen mei en november. De gemiddelde temperatuur ligt op ongeveer 26 graden Celsius gedurende het jaar.

Private Bag 205
Freetown
Sierra Leone
+232 22 23 68 02
ctfmj@yahoo.com

CTF

Sinds 2007 werkt World Servants samen met de Cotton Tree Foundation (CTF) in Sierra Leone. De organisatie richt zich op de verbetering van de landbouw en het onderwijs in het land. Daarnaast is ook de ontwikkeling van het bedrijfsleven een belangrijk uitgangspunt in de werkwijze van CTF.

Met name in het noorden en het westen worden er projecten ondersteund, zo ook door World Servants. De armoede op het platteland is daar erg hoog: maar liefst 78% leeft hier onder de armoedegrens. Goed onderwijs zou dus helpen om in ieder geval de toekomst van de volgende generaties perspectief te bieden.

Er wordt aandacht besteed aan de kinderen, de ouders, leraren en het management van een school. De programma’s gaan over het bijbrengen van het belang van familie, en gelijkheid wat betreft geslacht. CTF vindt dat met name (naast de ouders) ook leraren hierin een belangrijke rol kunnen spelen. Verder is er een training over HIV/Aids en is er het programma leiderschap dat gegeven wordt aan zowel het management als leraren van een school.

Wat betreft de landbouw heeft CTF ook verschillende programma’s om de ontwikkeling te vergroten:

 • Aanmoedigen van het levensonderhoud: producenten wordt aangeleerd zo efficiënt mogelijk te verbouwen en daarna een zo eerlijk mogelijke prijs voor hun product te laten bepalen.
 • Het hygiëne programma om zo de mensen bewust te maken en ze de kennis te geven over het gebruik van sanitair en water.
 • Als laatste een programma dat bestaat uit het geven van specifieke trainingen voor het beroepsonderwijs, gericht op landbouw.

De KDC Primary School Laminaya begon in 1992 en stopte door de oorlog in 1995. In 2003 begon de school opnieuw met 75 kinderen. Hier werden ook een aantal kinderen van Kamalo en Robank aan toegevoegd, waardoor het totaal op 95 kinderen uit kwam. Inmiddels is het aantal leerlingen gegroeid naar 348 leerlingen en zijn er maar vier klaslokalen. Deze klaslokalen zijn gebouwd met kleibakstenen, waardoor de lokalen al twee maal ingestort zijn tijdens een regenseizoen.

Door jouw inzet kan er straks ook les gegeven worden in het regenseizoen en kan er aan meer kinderen lesgegeven worden door de extra klaslokalen. Hierdoor hebben kinderen de mogelijkheid om naar school te gaan en een betere toekomst op te bouwen.

Daarnaast bouw je mee aan de toekomst van Sierra Leone. Doordat het land in 2014 is getroffen door ebola, raakte het in een (economisch) dal.

Download aanvraagDownload tussenrapportageDownload eindrapportage