Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

klaslokalen voor een basisschool in Kawonsor

  • De prachtige omgeving
  • We worden enthousiast uitgezwaait
  • Op school
  • We zijn onderweg
Hechte gemeenschap
Onderwijs
Tropisch groen

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Je helpt mee bij het bouwen van een nieuwe basisschool met drie lokalen in het dorp Kawonsor in Sierra Leone. Veel kinderen gaan nu niet meer naar school omdat het gebouw onveilig is. Een nieuwe school met muren en een dak zorgt dat deze kinderen weer in een veilige omgeving kunnen leren en zich ontwikkelen.

Voor wie?

Op dit moment zitten er 118 leerlingen op school in Kawonsor en geven er vier docenten les. Er waren vroeger 200 leerlingen. Met een nieuw schoolgebouw is de hoop van het hele dorp dat er meer leerlingen naar school komen. 

Waar ga je dat doen?

Kawonsor ligt in het noordwesten van Sierra Leone, dicht tegen de grens met Guinee. Een adembenemend groen landschap in het Kambia district. In het dorp wonen ongeveer duizend mensen. Zij leven vooral van de landbouw (pinda’s, rijst, gierst, cassave, aardappels), veeteelt (geiten, schapen) of kleinschalige handel.

Waarom?

Zorg jij samen met het hele dorp dat 200 leerlingen in Kawonsor, Sierra Leone, eindelijk weer veilig naar school kunnen?

14-7 tot 4-8-2025bijdrage: 3295 Tickettoeslag: 150 Visumtoeslag: 125 Ga mee

Dit project is geadopteerd door Besloten Groep Ten Boer. Je kunt je alleen aanmelden voor dit project als je bij groep Ten Boer hoort.

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

De inwoners van Kawonsor zetten zich met hart en ziel in voor een nieuwe school. Families stellen grond beschikbaar, helpen met het graven van de fundering en brengen stenen en water. Jij wordt onderdeel van een hechte gemeenschap. Samen bouwen aan een toekomst voor hun kinderen!

Verandering

Alle kinderen die naar school kunnen, ook als het regent, waait of als de zon fel schijnt - dat is waar de ouders en de rest van de gemeenschap in Kawonsor naar uitkijken. Nu bestaat het schoolgebouw uit een houten raamwerk zonder muren. Er is geen water en er zijn geen toiletten. Als kinderen naar huis moeten om water te halen, komen ze vaak niet meer terug naar school. De school is geen prettige en veilige plek om te leren. Sinds de vorige school is weggewaaid, gaan er meer dan 80 kinderen helemaal niet meer naar school. De vier leraren schamen zich voor hun werkomgeving. Met de bouw van een nieuwe school verwachten de inwoners dat alle 200 leerlingen weer naar school komen. Leraren kunnen dan met trots en plezier lesgeven in een veilige en passende omgeving. Deze nieuwe school is een belangrijke basis voor de ontwikkeling van Kawonsor.

Doelen:

  • Vervangen van de huidige basisschool.
  • Een veilige en geschikte leeromgeving.
  • Kinderen die nu niet meer naar school gaan, komen weer naar school.
  • De huidige leraren kunnen prettig lesgeven.
  • Nieuwe leraren willen graag komen werken in de nieuwe school.

Wat doe je nog meer?

Dompel je onder in de mooie omgeving. Leer de cultuur en geschiedenis van Sierra Leone kennen. Wellicht krijg je de kans om met een boer op het land te werken, ga je naar de markt of bereid je samen een plaatselijke maaltijd. En wat denk je van een uitje naar een wit strand vol palmbomen?

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


CTF

De basisschool in Kawonsor, het noordwesten van Sierra Leone, bestaat uit houten palen met een dak. Een nieuwe school met muren is nodig om de kinderen veilig les te kunnen geven.

Umaru Fofanah

3295,-

Toeslagen:

€275

14-7 tot 4-8-2025