klaslokalen in Kambia

 • Stenen zijn klaar om vervoerd te worden naar de bouwplaats
  Stenen zijn klaar om vervoerd te worden naar de bouwplaats
Enorme verbetering
Dankbaarheid
Cultuurschok
 • Wat ga je doen?

  Je gaat drie klaslokalen bouwen.

  Voor wie?

  Je betekent iets voor 385 basisschoolleerlingen en 60 kleuters van The Church of the Lord School.

  Waar ga je dat doen?

  Dit doe je in Kambia, een handelsstad, in het noordwesten van Sierra Leone.

  Waarom?

  Minder leerlingen per klas betekent een betere basis voor de toekomst. Bouw jij mee aan nieuwe klaslokalen in Kambia, Sierra Leone?

  Unieke van dit project

  Een goede opleiding is in een handelsstad als Kambia ontzettend belangrijk. Met de bouw van extra lokalen stimuleer je de leerlingen om naar school te gaan en hun school af te maken. Dit project wordt uitgevoerd door een groep jongeren uit Zeist.

  Wat doe je nog meer?

  Naast het bouwen, kun je ook de omgeving van Kambia leren kennen door een internationale markt in Barmoi Junction of een ziekenhuis in Kambia te bezoeken. Ook is het mogelijk om een boottocht in de buurt van Rokupr te maken en die af te sluiten met een picknick. In Rokupr is ook een onderzoeksstation voor rijst waar je een kijkje kunt nemen.

  Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.

 • gebied

  Kambia is met 21.000 inwoners de grootste stad van het Kambia District dat een noordelijke provincie van Sierra Leone is. De stad ligt strategisch aan de handelsroute die van de hoofdstad Freetown naar Conakry, de hoofdstad van Guinee, loopt. Hierdoor is het een belangrijke handelsstad.

  Voordat de Britten en Portugezen in Sierra Leone aankwamen, vestigde een boer met de naam Pa Kambi zich aan de oever van de rivier waar vandaag de dag Kambia ligt. Inwoners van naburige dorpen kwamen langs bij Pa Kambi en ontdekten dat hij leefde van zijn boeren bestaan. Ze vestigden zich om hem heen en zo ontstond de plaats Kambia, wat Pa Kambi betekent.

  In Kambia wonen verschillende etnische groepen. De grootste religie is de Islam. Het district kent een tropisch klimaat met een regenseizoen van mei tot november. De gemiddelde temperatuur ligt op ongeveer 26 graden Celsius gedurende het jaar.

 • verandering

  Het onderwijsbureau van Kambia gaf aan The Church of the Lord School te ondersteunen met de bouw van extra klaslokalen, maar hield haar woord niet. Ze stelden eigen prioriteiten en wilden geen geld uitgeven aan de bouw van klaslokalen. Om goed onderwijs te geven aan de 385 7-12 jarigen en de 60 3-6 jarigen is het noodzakelijk dat het aantal leerlingen per klas wordt teruggebracht van 62 naar 45. Door jouw inzet zal de kwaliteit van het onderwijs stijgen. Jij wilt toch ook dat verschil maken?

  Doelen:

  • Het aantal leerlingen per klas van 62 terugbrengen naar 45.
  • De kwaliteit van het onderwijs verhogen.

 • Jij bouwt samen met The Cotton Tree Foundation en World Servants aan klaslokalen in Sierra Leone. Minder leerlingen per klas betekent een betere basis voor de toekomst.

  CTF

  Postadres partner

  CTF
  Private Bag 205
  Freetown
  Sierra Leone
  +232 22 23 68 02
  ctfmj@yahoo.com