[sl113] De deelnemers op pad in Dibiyya

Geplaatst op 24 jul 2013 - 12:22

De hoofdleider belt wederom weer met mooie berichten uit Sierra Leone. Ook deze keer begint het bericht met, 'Alles goed hier!'.

Met de bouw gaat het goed, het schiet al redelijk op. Gisteren is er veel regen geweest dus heeft de groep niet heel veel kunnen doen. Vandaag zijn ze bezig met de spanten voor het dak. De verwachting is dat aan het einde van de week het dak er op zit. Drie creatieve deelnemers zijn al bezig met het ontwerpen van een logo voor op het gebouw, dit dient ter herinnering aan de groep die meegewerkt heeft aan de bouw.

Er is ook een start gemaakt met de Dibiyya Express, de deelnemers gaan op pad in Dibiyya en ontmoeten de lokale bevolking. Vandaag gaan 3 dames naar een bakkerij om mee te lopen met andere vrouwen om zo te ervaren hoe een dag van deze vrouwen eruit ziet. De hele groep kan dus vanmiddag genieten van lekkere verse broodjes. Daarnaast gaat de groep een boerderij met koeien bezoeken, dit is in Sierra Leone heel bijzonder. Dit fenomeen komt niet veel voor in de regio.

Gisteravond heeft er een gespreksavond plaats gevonden. Het gespreksonderwerp was 'hoe je als christen in het leven staat in een moslimland'. Er waren 20 mensen van de lokale gemeenschap aanwezig en hebben gesproken met de deelnemers.' Het was heel bijzonder', zegt Cees aan de telefoon. 'De getuigenissen van deze mensen zijn bijzonder om te horen.'

Namens hoofdleider Cees de groeten aan alle thuisblijvers!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.