[sl113] Schuitje varen, theetje drinken

Geplaatst op 27 jul 2013 - 15:51

Vanuit een bootje op de rivier belde de staf om een nieuwsbericht door te geven: Heerlijk relaxen op een boot en met een prachtig uitzicht genieten van de lunch. Dat is het ultieme rustweekend van de groep in Sierra Leone.

De rust is zeker verdiend, want de afgelopen week is er hard gewerkt. Het gebouw is zo goed als af. Het dak zit erop en de ramen zitten erin. Slechts een paar kleine dingen die nog gebeuren moeten en dan kan de overdracht gaan plaatsvinden. Naast het bouwen is er ook al flink wat culturele uitwisseling geweest. Zo zijn er deelnemers op bezoek geweest bij de plaatselijke bakker, maar is er ook rijst geplant bij de boer. Daar was het ook mogelijk om bij de koeien te kijken en met de tractor  de rijstvelden te bezoeken die door middel van irrigatiesystemen worden nat gehouden. Al met al boeiend om deze ervaringen op te doen. Na dit verhaal vaarde het bootje buiten bereik en werd de verbinding verbroken...

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.