[sl113] Veilig in Freetown

Geplaatst op 31 jul 2013 - 18:54

Hoofdleider Cees belt om aan de thuisblijvers te melden dat de groep veilig in Freetown is aangekomen.

De groep heeft gisteren de overdacht van het gebouw gehad. Het was een groot feest. Vandaag zijn ze richting Freetown vertrokken waarbij ze onderweg projecten van de Cotton Tree Foundation (de lokale partner in Sierra Leone) hebben bezocht. Cees verteld dat ze onder andere bij een fruit juice farm zijn geweest, daarbij hebben ze gezien hoe ananassap wordt gemaakt. Nog een paar dagen en dan zullen de deelnemers zelf de verhalen uitgebreid kunnen vertellen. Maar voordat het zover is, en de groep daadwerkelijk naar Nederland vertrekt, staan er de komende dagen nog wat activiteiten op het programma. Zo zullen ze een bezoek brengen aan een SOS kinderdorp, gaan genieten van een dagje aan het strand en een bezoek brengen aan een lokale souvenirsmarkt.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.