[SL114] Een update voor vertrek naar Nederland

Geplaatst op 1 aug 2014 - 21:16

Matthijs de Vries belde zojuist vanuit een "relaxt" Sierra Leone. De sfeer in de groep was de afgelopen dagen goed en ontspannen. Hier een kort-en-bondig/puntgewijs verslag (i.v.m. een matige telefoonverbinding) wat er de afgelopen dagen is gebeurd.

Afgelopen woensdag is de groep begonnen met het plaatsen van de dakspanten en het plaatsen van de eerste dakplaten. De groep is erg tevreden over de afgelopen dagen. De oplevering van het gebouw werd met de groep, alswel de lokale bevolking groots gevierd!

Het kinderwerk was afgelopen woensdagochtend voor de laatste keer en is daarbij ook afgesloten met een feest. Voor zowel de groep als de kinderen zelf was dit weer een groot festijn! Woensdagmiddag is de groep naar Freetown geweest. Bij het bezoeken van de kraampjes was het een uitdaging om door de drukke mensenmassa heen te kunnen lopen. In de avond had de groep nog een "bonte avond" ter afsluiting van het project.

Vrijdagochtend is de groep naar een souvenirsmarkt geweest in Freetown waar flinke inkopen door de groep zijn gedaan. In de middag was het even uitwaaien op een "prachtig parelwit strand". Later in de middag kon de groep opstappen voor een boottocht rondom Freetown. Tijdens deze vaart zijn enkele deelnemers toch nog een klein beetje verbrand.

Na het telefoontje zou de groep beginnen aan de laatste avondmaaltijd in Sierra Leone. Hierna zal de groep zich naar het vliegveld begeven. Morgenochtend om 4:00 uur Nederlandse tijd zal de groep beginnen aan de eerste vliegreis terug naar Nederland.

 

 

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.