T-shirts voor Zuid-Afrika

Geplaatst op 3 feb 2014 - 09:46

Vanaf deze week verkoopt het bedrijf Collectees korte tijd T-shirts voor World Servants. Het ontwerp van het shirt is gebaseerd op kindertekeningen die gemaakt zijn bij het project in Emanyeveni, Zuid-Afrika. Hier gaat ook de opbrengst naar toe.

Collectees heeft een uniek concept. Elke maand staat er een ander goed doel centraal. Een ontwerper gaat aan de slag met een aantal tekeningen uit een ontwikkelingsland. Er gaat € 8,- per besteld shirt naar het goede doel. Deze maand is World Servants aan de beurt.

Ontwerper Wijtze Valkema liet zich inspireren door de tekeningen van kinderen uit Emanyeveni. Wijtze: 'De tekeningen die ik vanuit het centrum opgestuurd kreeg gingen veelal over de verschillende gebouwen: de school, de kerk, de kliniek, de winkel. Het centrum brengt mensen bij elkaar en dat wilde ik ook in het ontwerp laten zien: een stapeldorp waar mensen met elkaar leven en spelen.'

Je kunt de shirts bekijken en bestellen op collectees.org.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.