Toestemming ouders

De Rijksoverheid geeft aan dat alle reizigers die nog geen 18 jaar zijn op het moment van vertrek toestemming nodig hebben van de ouders/verzorgers met gezag over het kind. Omdat de regelgeving én controle hierin steeds strenger wordt met het oog op kinderontvoering, vraagt World Servants aan alle ouders/verzorgers van minderjarige deelnemers om de verklaring te ondertekenen. Met deze verklaring en aanvullende documentatie wordt toestemming aan World Servants gegeven dat de minderjarige mee op reis mag.

Benodigdheden

De volgende documenten zijn benodigd voor een complete toestemming:

  • Verklaring voor toestemming: hier te downloaden en dient uitgeprint, ingevuld en ondertekend te worden (een kopie wordt niet geaccepteerd).
  • Van beide ouders/verzorgers een kopie paspoort of ID- kaart (géén rijbewijs).
  • Een origineel en internationaal (géén kopie) uittreksel van het BRP. Deze dient aangevraagd te worden bij de eigen gemeente en moet de namen van beide ouders bevatten.
  • Een kopie van het eigen paspoort of ID-kaart die nog minimaal 3 maanden geldig is.

Afwijkende gezinssituatie

Indien de gezinssituatie afwijkend is, bijvoorbeeld omdat slechts één ouder het gezag heeft of de minderjarige onder toezicht staat van jeugdzorg is het goed om tijdig contact op te nemen via deelnemers@worldservants.nl. (Uit ervaring weten we dat het aanvragen van de juiste papieren binnen een organisatie veel tijd in beslag neemt.) We bekijken per situatie welke aanvullende documenten benodigd zijn. Meer hierover is ook te lezen op de website van het Centrum Internationale Kinderontvoering