Bouw tijdens jouw werkvakantie aan

een kleuterschool in Aripezu

 • Wat een ontvangst!
 • Wie gaat er winnen?
  Wie gaat er winnen?
 • Ga jij mee?
  Ga jij mee?
 • Steen voor steen
  Steen voor steen
 • Op safari
  Op safari
 • Ga bij de locals op bezoek
  Ga bij de locals op bezoek
 • Warm welkom
  Warm welkom
 • Kijken, kijken, (niet) kopen?
  Kijken, kijken, (niet) kopen?
 • Samen sta je sterk
  Samen sta je sterk
 • Waar sta jij straks?
  Waar sta jij straks?
Dieren spotten
Boeiende geschiedenis
Stabiele leeromgeving

Wat

Wie

Waar

Waarom

Wat ga je doen?

Op de St. John’s school die in 2019 is opgericht, kunnen kinderen zowel kleuteronderwijs als basisonderwijs volgen. Op dit moment worden de lessen gehouden in een kerk, onder een boom, of in een klein gebouw dat van de kerk is. Jij bouwt mee aan drie lokalen zodat de kinderen zich beter kunnen concentreren en altijd les kunnen krijgen, of het nu regent of de zon schijnt.

Voor wie?

Begin 2023 staan er 135 leerlingen ingeschreven op de kleuterschool en 298 op de basisschool van St. John’s in Aripezu. Zij krijgen les van 12 docenten. De school wordt gerund door de Anglicaanse kerk. Samen met AEE Uganda en Red een Kind draagt World Servants bij aan een goede kwaliteit onderwijs.

Waar ga je dat doen?

St. John’s school staat in het dorp Aripezu, Bileafe subcounty, Terego district. Dit ligt in het noordwesten van Uganda. De inwoners van Aripezu leven voornamelijk van landbouw, zoals bonen en sorghum, en van veeteelt.

Waarom?

Door de bouw van drie lokalen kunnen de kinderen veilig lessen volgen zonder afleiding waardoor een betere toekomst gerealiseerd kan worden.

5-8 tot 24-8-2024bijdrage: 2630 Tickettoeslag: 195 Visumtoeslag: 65 Ga mee

Uniek

Verandering

Meer

Nieuws

Het unieke van dit project

De inwoners van Aripezu zijn zeer gemotiveerd om een school te bouwen. Ze zijn al begonnen met het maken van bakstenen om een betere leeromgeving te creëren voor de kinderen.

Verandering

Een geschikte leeromgeving helpt zowel leerlingen als leraren om zich beter te concentreren. Een eigen gebouw betekent ook dat lessen elke dag door kunnen gaan, zelfs als het regent. Onderwijs wordt als enige hoop gezien voor de toekomst. Een school in eigen dorp betekent dat kinderen minder ver hoeven te lopen en minder risico lopen op een ongeluk of afleiding. Er is een duidelijke behoefte aan een schoolgebouw, aangezien leerlingen onder de huidige omstandigheden zonder eigen ruimte te veel afgeleid worden, wat de resultaten niet ten goede komt.

Doelen:

 • Een stabiele leeromgeving bieden, ongeacht het weer.
 • Bijdragen aan geschiktere omstandigheden om te leren, met minder afleiding.
 • Hoop voor de toekomst creëren.

Wat doe je nog meer?

In Arua kun je een bezoek aan de markt brengen. Wellicht krijg je de kans om in de hoofdstad Kampala meer te leren over de geschiedenis van Uganda. Dit kan bijvoorbeeld door een bezoek aan een paleis of museum. Verder zul je door een nationaal park reizen, waar je wild gaat spotten en word je nat gespetterd bij het bezoek aan de indrukwekkende Murchison Falls, watervallen in de Nijl.

Lees meer over het programma van een gemiddelde dag tijdens een project of bekijk deze video voor een indruk van de veelzijdigheid van een World Servants-project.


 • Onderwijs als hoop voor de toekomst in Aripezu

AEE - Uganda

Om de hoop voor de toekomst te vergroten, bouwen we mee aan een school in Aripezu. Zo kunnen kinderen in hun eigen lokaal les krijgen, zonder afleiding en zonder nat te regenen onder een boom.

Mary Angoro

2630,-

Toeslagen:

€260

5-8 tot 24-8-2024

Het verhaal van...

‘Sinds mijn eerste projectervaring, bijna 30 jaar geleden, ben ik al enthousiast over World Servants. Mijn zoon Gideon en dochter Lydia waren nu oud genoeg om ook mee te kunnen. Toen we het er aan de eettafel over hadden, begon het bij allebei te kriebelen. Dat liep positief uit de hand!’

Lees verderAlle ervaringsverhalen