Update situatie Vincent en Mussa in Malawi

Geplaatst op 24 okt 2013 - 11:56

Hoofdleider Piet Westra die nu in Malawi is [ma613 – Mafumphizi]  heeft afgelopen week een bezoek gebracht aan Mussa en Vincent, en was positief over de stand van zaken. Hieronder fragmenten uit het bericht van de groep, plus een aanvulling vanuit de leiding van CCAP Malawi.

Piet: “Het was goed om Mussa thuis te zien en hij praatte weer als vanouds. Hij had zijn been in het gips en was geopereerd aan zijn knie. Verder had hij enkele hechtingen maar dit was allemaal al weer goed geheeld. De Malawiaanse koffie smaakte heerlijk (met koekjes!). Jammer dat we niet meer tijd hadden om bij te kletsen en nog veel erger: we missen a.s. zondag een belangrijke speler in ons voetbalteam!
Daarna door naar Vincent. Helaas lag hij nog steeds in het ziekenhuis maar tot onze verbazing ging het heel erg goed. Op een paar grote hechtingen na (in o.a. zijn buik en been) voelde hij geen pijn meer. Hij had alweer praatjes, zijn glimlach werkte nog en hij had veel bezoek.”

Vandaag ontvingen we bericht dat Vincent afgelopen weekend is ontslagen uit het ziekenhuis en maandag alweer naar het ziekenhuis is geweest voor controle. De wond die hij in zijn buik heeft geneest heel goed, maar de wond aan zijn dijbeen herstelt wat langzamer. Het duurt nog wel 2 maanden voordat hij op zijn been kan staan. Met Mussa gaat het wat beter. Hij is gisteren voor controle geweest en hij herstelt snel. De verwachting is dat het gips over 3 weken van z'n been kan.

We zijn erg dankbaar dat het zo goed met hen gaat, en tegelijkertijd ligt er voor beide nog een periode van revalidatie voor de boeg. We danken jullie voor je gebeden voor Mussa, Vincent en zijn vrouw.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.