Vacature fondsenwerver

World Servants zoekt doortastende en resultaatgerichte versterking | m/v 20-40 uur

Ben jij de fondsenwerver die mee wil bouwen aan verandering, door zoveel mogelijk stichtingen, fondsen, kerken, scholen en bedrijven te betrekken bij de missie van World Servants? In 2026 willen we doorgroeien naar 1.000 jongeren die op een levensveranderende reis gaan.

Wie ben jij?

Jij bent iemand die in relaties denkt, planmatig werkt en kansen ziet en grijpt. Jij presenteert de resultaten van de investering die wij in jongeren doen overtuigend. Je neemt het werk over van onze institutioneel fondsenwerver, die eind dit jaar met pensioen gaat. Je primaire taak is het voortzetten en uitbouwen van ons netwerk onder stichtingen, (vermogens-)
fondsen en kerken. Als je deze taak in de vingers hebt, bouw je je werk verder uit door relaties in nieuwe segmenten aan te gaan. Afhankelijk van jouw affiniteit doe je dat bijvoorbeeld bij scholen of bedrijven. 

Als fondsenwerver maak jij de verandering waar onze partners in Afrika, Azië en Latijns-Amerika van dromen en de verandering bij onze jongeren financieel mogelijk. Jij vindt organisaties die (gaan) geloven in onze manier van Bouwen aan Verandering. Je werkt op de afdeling marketing & training, die bestaat uit vijf collega’s en 250 vrijwilligers en die onder meer verantwoordelijk is voor de werving van fondsen onder institutionele donors en particulieren en het coachen van 90 actiegroepen bij hun fondsenwerving. 

In deze functie ga je:

 • nieuwe en bestaande institutionele relaties onderhouden en uitbreiden;
 • het bestand van kerken dat ons werk steunt beter benutten en vergroten;
 • meebouwen aan een financiële strategie die zoveel mogelijk geefkansen creëert;
 • fondsenwervende relaties in nieuwe segmenten ontwikkelen. 

De ideale kandidaat heeft:

 • een HBO werk- en denkniveau;
 • goede communicatieve vaardigheden: je hebt een vlotte pen en verplaatst je makkelijk in verschillende ontvangers;
 • een scherp oog voor (presentatie van) resultaten, inkomsten en bestedingen;
 • inzicht in marketing en communicatie;
 • bij voorkeur ervaring met (institutionele) fondsenwerving.

Uiteraard heb je daarnaast:

 • het christelijk geloof als basis van je leven en je onderschrijft de doelen van World Servants;
 • passie voor jongeren, ontwikkelingssamenwerking en dienstbaarheid.

Interesse?

Ben jij de doortastende en resultaatgerichte Servant die ervoor zorgt dat nog meer jongeren kunnen bouwen aan verandering? Dan willen we graag je sollicitatie ontvangen. 

Contact

Neem voor meer informatie contact op met Willem-Jan van der Ven, cirkel lead marketing & training. Stuur een appje naar 0654948356 of mail naar willem-jan@worldservants.nl. Met hem kun je ook een afspraak maken om een van je toekomstige collega’s alles te vragen over werken bij World Servants. Een motivatiebrief en CV ontvangen we graag zo snel mogelijk van je.

Aanbod

Je wordt deel van een bruisende jongerenclub met kantoor in Wolvega. Daar werkt een gezellig zelforganiserend team dat nauw samenwerkt, daarom zijn we zeker de helft van onze werktijd op kantoor. Naast een salaris dat past bij de sector bieden we volop kansen om te groeien als marketingprofessional, de gelegenheid om mee te gaan op project en bij gebleken geschiktheid uitzicht op een vaste baan.