Mag ik mijn mobiele telefoon en andere waardevolle spullen mee?

De leiders van de groep nemen een mobiele telefoon mee, maar van de deelnemers wordt verwacht dat ze de mobiele telefoon thuislaten. Onze beweegredenen hebben we beschreven in de gedragscode, lees deze hier.

Een fotocamera mag mee op reis, maar neem geen tas vol lenzen mee. Dit in verband met de kwetsbaarheid van het materiaal. Neem foto- en videoapparatuur altijd mee in je handbagage, want alleen dan is het verzekerd tegen schade.
Het gebruik van portable audio (I-pod, MP3 e.d.) is toegestaan in beperkte mate. Als je voor een reis van World Servants kiest, kies je voor een groepsreis en trek je dus zoveel mogelijk met elkaar op. In overleg met de leiders is het toegestaan om tijdens het reizen of op de slaapzaal portable audio te gebruiken.

De netspanning en stopcontacten zijn in de meeste landen anders en soms ook niet aanwezig op de projectlocatie. Vraag tijdens het voorbereidingsweekend aan je hoofdleider of deze voorziening aanwezig is indien je dit nodig hebt voor bijvoorbeeld het opladen van je fotocamera of scheerapparaat.

Neem geen sieraden, dure horloges e.d. mee. Je kunt ze kwijtraken of de lokale mensen er (onbewust) de ogen mee uitsteken, dit kan de samenwerking verstoren.