Voorbereidingsweekend

zaterdag 4 mei - 9:00 tot zondag 5 mei - 15:30

Summercamp Heino, Schaarshoekweg 1, 8131 RE Wijhe

Voeg toe aan je agenda

Alle deelnemers van de zomerprojecten worden verwacht op het voorbereidingsweekend. Je krijgt daar meer informatie over jouw project: de reis, bouw, veiligheid, medische voorzieningen, armoede en de andere cultuur komen aan bod. Daarnaast bespreek je met je projectgenoten wat je verwacht van het project. Lees op deze pagina alles over het voorbereidingsweekend en wat je mee moet nemen. 

We verwachten je op zaterdagochtend tussen 9.00 uur en 9.45 uur op Summercamp Heino (Schaarshoekweg 1, 8131 RE Wijhe). Je maakt bij aankomst meteen kennis met je groep.

Het weekend wordt zondagmiddag om ongeveer 15.30 uur afgesloten. Tijdens het weekend kan je achterban via facebook.com/worldservantsNL op de hoogte blijven van wat er zich afspeelt In Heino.

We hopen dat je na het voorbereidingsweekend nog enthousiaster zult zijn om aan het project deel te nemen. We rekenen op je komst!

Programma in hoofdlijnen

Zaterdag:

 • ochtend: inschrijving, kennismaking met je groep en gezamenlijke start
 • middag: teambuilding en projectbijeenkomst
 • avond: gezamenlijk avondprogramma

Zondag:

 • ochtend: goedemorgengesprek, viering en uitwerking thema
 • middag: informatie per project en afsluiting; gelijktijdig: bijeenkomst voor ouders

Meenemen

 • De spullen voor je visumaanvraag - heb je voor jouw reis een visum nodig dan vind je op jouw dashboard alle info over de Visum Challenge
 • De toestemmingsverklaring van je ouders als je tijdens je project nog geen 18 jaar bent
 • Een World Servants T-shirt
  (Heb je er nog geen? Gebruik dan de voucher die je na aanmelding kreeg om er gratis een te bestellen via worldservants.nl/webshop of koop je shirt bij de kledingshop op het terrein)
 • Handdoeken;
 • Kussensloop, slaapzak en hoeslaken;
 • Toiletspullen;
 • Bijbel, schrijfblok en pen;
 • Makkelijk zittende kleding.

Let op: Er is geen plaats voor het bewaren van waardevolle spullen, dus laat die thuis!

Instagram en Facebook

De laatste nieuwtjes kun je kwijt op Instagram, Facebook en Twitter met de hashtag #VBW18. Op onze facebookpagina facebook.com/worldservantsNL vind je het evenement 'Voorbereidingsweekend'. Hier worden na het voorbereidingsweekend alle filmpjes en materialen op geplaatst.

Waarom is het VBW op deze datums?

Waarom het VBW op dodenherdenking is, lees je in deze veelgestelde vraag.

World Servants-outfit te koop

Tijdens het voorbereidingsweekend kun je terecht bij een kraam met World Servants-kleding. Je kunt hier T-shirts, truien, jassen, tuinbroeken, tassen, paraplu's, opstrijklogo's, beanies, petten en doppers kopen. Betalen kan heel gemakkelijk met je pinpas. Je kunt ook alvast bestellen via de worldservants.nl/webshop, zodat je zeker weet dat jouw product voor je klaar ligt. Heb je nog een kapotte World Servants-tas thuis? Neem 'm mee naar het voorbereidingsweekend en ruil 'm bij de balie om voor een nieuwe.

Veiligheidskleding en -schoenen bestellen

Op een World Servants-bouwplaats zijn veiligheidsschoenen verplicht. Plaatselijke World Servants-groep Appingedam heeft geregeld dat het mogelijk is om tegen gesponsorde prijzen veiligheidskleding en -schoenen te bestellen. Als je voor 15 april jouw bestelling doorgeeft via Veiligheidskleding bestellen, ligt je bestelling voor je klaar tijdens het voorbereidingsweekend.

Deelnemersinformatie

Alle praktische informatie over je deelname aan een World Servants-project lees je in de deelnemersinformatie. De deelnemersinformatie kun je vinden op 'Mijn WS'.

Locatie:

Summercamp Heino
Schaarshoekweg 1
8131 RE Olst-Wijhe 

Kom je met de auto, navigeer dan naar Stationsweg 17-19 in Heino. Daar is een veld ingericht als parkeerterrein (op ongeveer 500 meter van het terrein, zie het kaartje via de link hieronder). Als je lege stoelen over hebt in je auto, vermeld dat dan op het facebookevent. Je kunt niet met je auto bij het terrein komen, dus je moet je bagage het laatste stuk dragen. Houd daar rekening mee bij het inpakken van je bagage.

Trein

Met de trein is het Summercamp goed bereikbaar. Station Heino ligt 300 meter van de ingang van het Summercamp. Op het plattegrondje hierboven zie je hoe de route is.

Life Skills

Op zaterdagavond is er een voorlichting over het Life Skills-programma. In deze video ontdek je wat dat is.

Pinnen

Op het Summercamp kun je niet pinnen, behalve op zaterdag bij de kledingverkoop. Mocht je contant geld nodig denken te hebben, neem het dan mee.

24-uurs telefoonnummer

Is er een dringende reden voor jouw familie om contact met je op te nemen tijdens het weekend, dan kan dit via de 24-uurs telefoonnummer van World Servants: 0561-613111.

Inzameling oud textiel

Op het Voorbereidingsweekend zamelen we oud textiel in. Alle soorten oud textiel zijn voor World Servants geld waard, ook als het stuk is. Je kunt het inleveren bij het inzamelpunt bij de infobalie.

Vrijwilliger zijn?

Ga je dit jaar niet mee met een project, maar wil je wel op het voorbereidingsweekend aanwezig zijn? Word dan vrijwilliger! Laat het weten aan de vrijwilligerscoördinator van dit weekend: gerjanderuiter@worldservants.nl. Je houdt je dan onder anderen bezig met het inrichten van het terrein, het ombouwen van de sporthal, de ontvangst van de gasten, het begeleiden van de verkeersstroom en hulp voor en tijdens de plenaire programma's. Op zondagmiddag kunnen we wel wat extra hulp gebruiken bij het opruimen van het terrein. Wil je op zondagmiddag helpen? Meld je dan tijdens het weekend bij de informatiebalie. Dat kan ook als je deelnemer bent.

Terugkijken: aftermovie 2018