Wat verwachten we van jou?

This is how we do it

Bij een World Servants-werkvakantie komt heel wat kijken. Dit verwachten we van jou:

Deelnemersbijdrage
Voor het project betaal je een deelnemersbijdrage. Van dit geld wordt jouw volledige reis en verblijf betaald en gaat een deel naar het bouwproject. Door samen met vrienden, mensen uit de kerk of van je school acties te voeren, kun je de deelnemersbijdrage bij elkaar sparen.

Veiligheid en je aanpassen aan een andere cultuur
Uit veiligheid en uit respect voor de andere cultuur, geldt er tijdens het project een aantal regels:

  • Zie het als een leuke uitdaging: drie weken zonder mobiele telefoon. Deze laat je namelijk thuis. Dit omdat we bij noodsituaties één communicatielijn met Nederland willen hebben. Dit is veiliger. Ook willen we graag een groepsproces stimuleren waarbij je je ervaringen met elkaar kunt delen.
  • Tijdens het project wordt er niet gerookt, geen alcohol gedronken of drugs gebruikt. In veel landen waar World Servants werkt is het not done om dat als christen te doen. Mensen zullen dus gek opkijken als wij dat gaan doen. Dit kan tot vervelende en onveilige situaties leiden.
  • Je gaat met een groep op pad. Het is leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Er wordt van je verwacht dat je meedoet met alle onderdelen van het project.
  • Verder zijn er nog een aantal veiligheidsmaatregelen die de leiders van je project nemen. Zo ga je niet alleen op pad en draag je veiligheidsschoenen, handschoenen en een pet op de bouwplaats. Ook is er een aantal kledingvoorschriften die je van de leidersop het voorbereidingsweekend zult horen.

Tip: Het is verstandig om de algemene voorwaarden en de gedragsregels goed door te lezen.

Praktische zaken:
We regelen bijna de hele reis, maar een aantal zaken kunnen we niet voor jou regelen. Denk aan een geldig paspoort, eventuele inentingen, zakgeld voor souvenirs en geschikte bouwkleding. Deze zaken moet je zelf regelen.