World Servants verandert dorp, kerk & jongeren

"Toen we in 2011 de eerste groep World Servants Haastrecht opstartten kon ik niet vermoeden dat het zo'n grote impact zou hebben. Veertien jongeren uit ons dorp gingen een school bouwen in Ghana. De bouwtekeningen werden bekeken en besproken. Wij (kerkmensen en thuisblijvers) maakten een vergaderschema en een actieschema om aan het benodigde geld te komen.

Toen begon de verandering. In ons dorp, in de kerk en bij de jongeren. Acties werden opgezet en via plaatselijke media en social media bekend gemaakt. Familieleden gingen meedoen, vrienden werden ingeschakeld, buren kwamen kijken, andere dorpsverenigingen gingen acties voor ons houden, scholen hielden sponsorlopen en dat allemaal door de inspiratie en het enthousiasme van de groep World Servants Haastrecht. In het dorp en in de omgeving ging een speciaal sfeertje hangen, zo'n fantastisch World Servants sfeertje. Een sfeertje van 'een warm hart', 'een helder hoofd' en 'blij dat ik iets voor jou kan doen'.

We stegen ver boven ons zelf uit. In de vergaderingen en bij de acties spraken we met elkaar over recht en onrecht, over hun toekomst en die van ons, over delen en gerechtigheid, over schepping,gemeenschapszin en inspiratie. Uiteindelijk leerden we dat echt veranderen pas kan als je niet jezelf het belangrijkste vindt. Dat jaar kwam de groep terug met indringende verhalen, rijke ervaringen en heel veel foto's. Hierdoor werd er direct een nieuwe groep opgestart. Inmiddels gaat dit jaar de 5e groep met World Servants Haastrecht op reis. Hoe cool is dat?"

Toen we in 2011 de eerste groep World Servants Haastrecht opstartten kon ik niet vermoeden dat het zo'n grote impact zou hebben

Helma de Jong