[za113] Goede uitwisseling en samenwerking in Zambia

Geplaatst op 9 jul 2013 - 10:19

Goede berichten uit Miloso, Zambia. De groep is goed gezond en er wordt goed samengewerkt met de lokale bevolking! Tot nu toe alleen goede ervaringen.

Hallo Nederland!

Om maar met de deur in huis te vallen: het gaat goed en voorspoedig in Miloso!!

Afgelopen zaterdag hebben we onze eerste bouwdag gehad. Het resultaat na deze dag, was echt super! Het gaat heel erg snel. Ook op de tweede bouwdag op maandag, is er hard gewerkt. Hierbij werkten we samen met de leerlingen van de secondary school. Dit met als resultaat dat de muren al bijna tot de bovenkant van de deur gemetseld zijn!! En de stenen liggen rond de gehele bouwplaats klaar. Al met al: goede samenwerking met de locals.

Er wordt ontzettend goed voor ons gezorgd. Het eten doet bijna Nederlands aan: aardappels en vlees. Maar, de rijstepap op de vroege ochtend, is nog niet voor iedereen even prettig. Ondanks dat, is iedereen nog goed gezond!!

Zondag zijn we hartelijk ontvangen in de plaatselijke kerk. Hier hebben we als groep ook veel mogen zingen, luisteren en kijken naar de zang en dans van de Zambianen. In de middag hebben we een poging gedaan tot water dragen op ons hoofd, maar die wedstrijd konden we als Nederlanders niet winnen.... Maar de Zambianen kennen nu Nederlandse liedjes (Poesje Miauw, Kabouterdans, Wielen van de bus en Lees je Bijbel) en wij kennen een paar lokale liederen.

Maandag gestart met het kinderwerk. Op de plaatselijke basisschool organiseren we elke bouwdag een kinderprogramma voor ongeveer 120 kinderen in de leeftijd van 7 tot 12 jaar. De kids genieten ontzettend!! Dinsdag beginnen we ook met de cultuur uitwisseling. Bezoekjes aan de kliniek, school en trainingcentrum zijn gepland.

Groetjes!
Annelies, Jonathan en Jacco

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.