[za113] We komen eraan!

Geplaatst op 23 jul 2013 - 22:52

Jonathan, hoofdleider van de groep, belt nog even snel om door te geven dat iedereen ingecheckt en door de douane is. De terugreis is nu echt begonnen!

De tassen die bij vertrek uit Miloso redelijk leeg leken, zitten inmiddels weer aardig vol met spullen! Een middagje souveniers shoppen heeft zijn vruchten afgeworpen, aldus Jonathan. 
Het inchecken verliep soepel en de groep staat nu te wachten op de komst van het vliegtuig. Over een klein uurtje vertrekken ze dan echt vanaf het Zambiaanse land weer terug naar Schiphol. Met een vrolijk 'tot morgen' wordt het korte telefoongesprek weer afgesloten! Dus morgenochtend staat de eerste zomergroep van World Servants weer op Nederlandse bodem, boordevol verhalen en indrukken!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.