[za213] Laatste dagen in Zambia

Geplaatst op 15 aug 2013 - 16:16

Hoofdleider Charissa belt voor een laatste update uit Zambia al lopend over de souvenirmarkt in Lusaka

Gisteren heeft de overdracht plaatsgevonden in Changilo. Het eindresultaat van de afgelopen weken bouwen, zweten, eten, slapen en weer bouwen heeft zeker effect gehad! Op twee gebouwen zit het dak er nu op, de muren van de kliniek zijn gestuukt en voorzien van een mooi World Servants logo. Naast het officiële gedeelte van de overdracht dat voornamelijk door volwassenen bezocht werd was er een ook een ander feest op het terrein. Speciaal voor de kinderen die het kinderwerk bezocht hebben de afgelopen tijd was er een kinderfeest georganiseerd. 'Het was grandioos!', aldus Charissa. Er kwamen meer dan 200 kinderen op af, er werden Hollandse spelletjes gedaan en pannenkoeken gegeten.

Vandaag is de groep vertrokken naar Lusaka en is de toeristenmarkt aangedaan voor het kopen van leuke souvenirs voor thuis. Morgen zal een krokodillenfarm bezocht worden en een museum.
Met de deelnemers gaat het goed, tijdens het project is niemand echt ziek geweest. Af en toe was iemand wat vermoeid, maar met en beetje extra slaap waren die er zo weer bovenop. Allemaal goede berichten uit Zambia!

Alle thuisbijvers krijgen de hartelijke groeten uit Lusaka, tot ziens op Schiphol!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.