[ZA214] Laatste dagen in Zambia

Geplaatst op 28 jul 2014 - 16:56

Het einde van het project is in zicht. Vandaag is de groep aangekomen in Lusaka na afscheid te hebben genomen in Miloso.

Afgelopen zaterdag vond de overdracht plaats. De groep heeft het gebouw overgedragen aan de lokale bevolking. Bijzonder was dat er hoog bezoek bij de plechtigheid aanwezig was, het provincie hoofd van het Mkushi district. Deze man heeft de deelnemers uitgenodigd om op de terugreis naar Lusaka bij hem langs te komen op kantoor, dit heeft de groep vandaag dan ook gedaan en zijn zelfs nog met een minister op de foto geweest.
Zondag heeft de groep nog een kerkdienst bezocht, dit was heel anders dan vorige week zondag. Een hele mooie (en ook lange) kerkdienst waarbij het zingen van de 50 kerkgangers erg indrukwekkend was. 'Wat een geluid kunnen deze mensen produceren zeg, dit hoor je niet op zondag in Nederland in een gemiddelde kerk', vertelt Margreet.
Morgen zal de groep nog een krokodillenfarm bezoeken en 's middags zal de souvenirsmarkt bezocht worden. Daarna is dan toch het moment aangebroken om afscheid te nemen van het mooie Zambia en stappen de deelnemers in het vliegtuig om via Dubai naar Nederland af te reizen.

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.