[za313] Alles goed in Molozi

Geplaatst op 17 jul 2013 - 09:35

De hoofdleider laat via sms weten dat de groep het goed maakt.

Een werkende internetverbinding is niet zo vanzelf sprekend als in Nederland. De groep had de thuisblijvers graag een uitgebreide update willen geven van de vele belevenissen. Ze hopen voor het weekend nog een verslag op de website te zetten, nog even geduld dus. Maar de hoofdleider laat al wel weten dat de groep het erg naar hun zin heeft in Molozi! Zeer binnenkort meer nieuws!

De bouwprojecten van World Servants bieden jongeren de kans om mee te bouwen aan verandering. Hun inzet tijdens een werkvakantie laat praktisch zien wat de kracht van dienen is. Door samen met een lokale gemeenschap te werken aan een ontwikkelingsproject van een lokale ontwikkelingsorganisatie, veranderen niet alleen de levensomstandigheden voor de hele gemeenschap, maar veranderen ook de jongeren zelf.

In veel Nederlandse kerken is een World Servants-project onderdeel van het jongerenwerk van de kerk. Diaconaat en jeugdwerk lopen zo naadloos in elkaar over en een hele gemeente komt in beweging rond het project. Werkvakanties hebben daardoor een blijvende impact, zowel in Afrika, Azië of Latijns-Amerika als in Nederland.